Bajnokok Ligája

Ezt várjuk a Porto-Arsenaltól

Még az is benne van a pakliban, hogy az Ágyúsok már az odavágón eldöntik a továbbjutás kérdését.

Szerdán is két mérkőzés kerül megrendezésre a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, jelen cikkünkben pedig a Porto-Arsenal csörtével foglalkozunk. Az oddmestereknél az angol csapat számít komoly esélyesnek, sikerére ugyanis háromesélyben 1.70-szeres szorzón lehet fogadni.

Csapathírek

A Portónak egy közepes csoportból sikerült a második helyen továbbjutnia, hiszen a Barcelona egymás elleni jobb eredményinek köszönhetően megelőzte, ugyanakkor a Sahtar Donyeck és az Antwerpen előtt zárt, avagy kvázi érvényesült a papírforma.

A portugálok a december közepi, Sporting elleni elveszített rangadó után január végéig jó formában voltak (hét tétmeccsükből csak egyet nem nyertek meg, de az is döntetlen lett), azonban akkor a Rio Ave ellen meglepetésre gól nélküli remit hoztak össze hazai pályán, majd 3-2-re kikaptak az Arouca otthonában. Szombaton viszont sikerült javítaniuk, 2-0-ra nyomták le otthoni környezetükben az Estrela csapatát, aminek köszönhetően továbbra is a harmadik helyen állnak a bajnokságban, viszont hét pontra vannak az éllovas Benfica, Sporting (utóbbi ráadásul eggyel kevesebb meccset játszott) duó mögött.

Jó hír viszont, hogy a hétvégén csak Marcano hiányzott a Portóból, aki már szeptember közepe óta maródi, s hét közben is minden bizonnyal a spanyol játékoson kívül még Taremi maradhat ki Sergio Conceicao alakulatából.

[4384177] 2024-02-21 21:00:00 FC Porto - Arsenalx

Ami a vendégeket illeti, az Arsenal is igazolta a papírformát a csoportkörben, a PSV Eindhoven, Lens, Sevilla trió mellett viszonylag könnyedén húzta be a B jelű négyest.

Az Ágyúsok bombaformába kerültek az utóbbi hetekben, hiszen a Liverpool elleni, január eleji FA Kupa vereséget és kiesést követően zsinórban ötször tudtak nyerni. Ráadásul ezen sikerek egyre hangzatosabbak, bő két hete a Liverpoolt 3-1-re verték, majd a West Ham otthonában 6-0-ra (!), míg szombaton Burnley-ben 5-0-ra (!) tudtak győzni. A sikereknek köszönhetően pedig az éllovas Liverpooltól mindössze két egységre vannak.

Ami a kimaradóikat illeti, szombaton Gabriel Jesús, Partey, Timber, Tomiyasu, Vieira és Zincsenko sem szerepelt, ám ez nem új keletű dolog, Arteta ezen játékosaira legalább két meccse nem számíthat, avagy a sikerek nélkülük is jönnek.

Mire érdemes fogadni?

Nem vitás, az Arsenal képvisel magasabb játékerőt, továbbá sokkal jobb formában is van, mint a Porto, amely mellett gyakorlatilag csak a hazai pálya előnye szól, bár ugye az Ágyúsok most idegenben is nagyon mennek. 

Avagy még az is benne van a pakliban, hogy az angolok már az odavágón eldöntik a továbbjutás kérdését, így nem is agyaljuk túl a tippünket, simán behúzzuk a "V"-t.


✅ Tipp #1: Arsenal @1.71

Fogadási határidő: február 21. 21:00

[4384177] 2024-02-21 21:00:00 FC Porto - Arsenalx;