Bajnokok Ligája

Ezt a két tippet néztük ki a Barca-Porto csoportdöntőre

Kellemetlen helyzetbe hozta magát a Barca a Sahtar elleni zakóval, így most Xaviéknak nyerni kell a Porto ellen.

A héten folytatódik a Bajnokok Ligája csoportkörének küzdelme, a héten a csapatok az 5. fordulót játsszák le. Bár több csoportban is eldőlni látszanak a nagy kérdések, a H jelű négyesben váratlan izgalmak törtek ki, miután a 4. körben a Barcelona óriási meglepetésre kikapott Hamburgban a Sahtar Donyecktől. A légiósainak többségétől kényszerűségből megszabaduló Sahtar abszolút esélytelennek tűnt a Barcával szemben, azonban mégis borítani tudta a papírformát - a meglepetés erejét jól mutatja, hogy akár 10-szeres pénzt is fizethetett az ukrán bajnok sikere - ezzel pedig alaposan bekavart a csoportban is. 

445522

Két körrel a vége előtt a Barca és a Porto 9-9 ponttal, a Sahtar pedig 6 ponttal áll a csoportban. Előbbi kettő éppen egymás ellen játszik majd a katalán fővárosban, míg a donyeckiek ismét Hamburgban lépnek pályára, ezúttal a nullapontos Antwerpen ellen. 

 

Csapathírek 

A Barcelona a hétvégén újabb pontokat veszített a La Ligában, így pedig egyre tetemesebb a hátránya a nagy riválisokkal szemben. Xaviéknak nagyon észnél kell lenniük az év utolsó heteiben, hiszen a BL-ben a Porto elleni hazai, a bajnokságban pedig az Atlético Madrid és a Girona elleni találkozók lehetnek sorsdöntőek. 

A hírek szerint Xavi azt tervezi, hogy picit visszanyúl a rutinosabb játékosai felé, ugyanis a fiatal és tehetséges játékosok egyelőre nem tudják tartósan hozni azt a szintet, ami az eredményességhez is szükséges. A keddi összecsapás előtt Gavi és Ter Stegen hiányzásával biztosan lehet számolni, de a kezdőből kimaradhat Pedri, Christiensen, Torres és Inigo Martinez is a Rayo elleni legutóbbi meccshez képest és bekerülhet Gündogan, Araujo, Koundé és Joao Félix is. 

A Portónak egy döntetlen már jó eredménynek számítana, hiszen az utolsó körben a Sahtar fogadja majd a Dragaóban, bár az igazság az, hogy egy vereséggel is a saját kezében maradna a sorsa. A portóiak két frissebb hiányzóval számolhatnak, Wendell és Jaime bajlódik sérüléssel, Ivan Marcado pedig egész szezonban partvonalon kívül volt. A vendégek részéről egy stabil 4-4-2-es felállást várnak a szakértők, de menet közben lehet ebből egy 4-2-3-1-es formáció is, ami nem működött rosszul egyébként a két csapat odavágóján. 

Mire érdemes fogadni? 

A portói összecsapást ugyan a Barca 1-0-ra megnyerte, de a játék alapján a Porto minimum a döntetlenre rászolgált volna. A Barcára tehát nehéz 90 perc várhat, hiszen egy fiatal, sikeréhes csapat lesz az ellenfél, akinek nagy veszítenivalója ráadásul most nincsen. A katalánok elmúlt hetek mutatott botladozásai megtépázhatták az önbizalmukat, ez pedig a nyomással keverve nem biztos, hogy pozitív hatással lesz a gárda játékára.

A bukik 1.50 körül fizetik a Barca-sikert, amit mi tisztelettel inkább kihagynánk, ugyanis ennyiért nem érezzük értékes fogadásnak a H-t. A Porto AH-ban viszont látunk fantáziát, hiszen 1.70 felett megkaphatjuk a +1,25-ös verziót, aminek értelmében csak 2 vagy annál nagyobb arányú Barca-siker esetén bukjuk a tétünket, egygólos hazainál a tétünk fele nyerő, minden más eredmény esetén a tipp teljes tétjében győztes. 

A bukik kínálatai és szorzói között komoly eltérés van, így érdemes szétnézni például a lapos piacon. A Porto 2.5 büntető lap feletti opcióra kínált kettes szorzót nehéz otthagyni, hiszen a csapat stílusa eleve kódolja a sok lapot, ráadásul a Barcelona ellen idegenben soha nem könnyű sem a csapatoknak, sem a bíróknak az élete...


✅ Tipp #1: Porto +1,25 (ázsiai hendikep) @1.74


✅ Tipp #2: Porto büntetőlapok száma 2.5 felett @2.05

Fogadási határidő: november 28. 21:00