Bajnokok Ligája

Ezeket néztük ki a Porto-Sahtar sorsdöntő BL-meccsre

A hazaiaknak már a döntetlen is elég, a vendégeknek viszont nyerniük kell, ha meg akarják érni a tavaszt a BL-ben.

A szerdai Bajnokok Ligája mérkőzések közül kétségkívül az egyik legnagyobb tét a Porto-Sahtar Donyeck találkozón van, ugyanis a két együttes egymás ellen dönti el, hogy ki jut tovább a sorozatban. A fogadóirodákban ugyanakkor a portugálok számítanak masszív esélyesnek az ütközeten, az FCP sikerét átlagosan mindössze 1.50-szeres szorzó alatt kínálják.

Csapathírek

A hazaiak nem várják annyira rossz formában a találkozót, bár a kéthetes szünet óta lejátszott öt tétmeccsük közül kettőt is elveszítették. Az egyiket a honi ligakupában tették, 3-1-re kaptak ki az Estroilnál, aminek köszönhetően elbúcsúztak a sorozattól, a másik zakót pedig Barcelonában hozták össze, ahol 2-1-es vereséget szenvedtek, így az utolsó meccsen dől el a továbbjutásuk a sorozatban.

A maradék három ütközetüket behúzták, a kupában 4-0-val léptek át az alacsonyabb osztályú Montalegre együttesén, a bajnokságban pedig a Famalicaót (3-0) és a Casa Piát (3-1) is lenyomták, amelyeknek köszönhetően pontszámban beérték az éllovas Sportingot.

Hiányzók terén nem állnak rosszul Sergio Conceicaóék, a mester ugyanis az Iván Marcano, Gabriel Veron, Wendell trióra nem számíthat, akik már régóta maródiak.

A Sahtar Donyeck a kéthetes pauza után egy döntetlent és három sikert tud felmutatni. A bajnokságban a Zsitomir ellenik ikszet (0-0) követően a Metaliszt, majd a Veresz Rivnye együtteseit is egyaránt 2-0-ra győzte le, míg a BL-ben az Antwerpen alakulatát múlta felül (1-0).

Az ukrán bajnokságban így ugyan csak a negyedikek, de veszített pontok tekintetében holtversenyben vezetnek a Dinamo Kijevvel, míg a legrangosabb európai kupasorozatban a szerdai találkozón dől el, hogy a BL-ben vagy az Európa Ligában folytathatják tavasszal.

Marino Pusic, hasonlóan kollégájához, szintén három futballistával nem számolhat a hét közepén, ugyanis a vendégeknél Petrjak, Lassina Traoré és Konopja maradnak ki, akik egy ideje már hiányoznak.

Mire érdemes fogadni?

Perpillanat a Porto áll a továbbjutó második helyen, köszönhetően annak, hogy öttel jobb a gólkülönbsége, valamint, hogy 3-1-re nyert a Sahtar Donyeck ellen az odavágón, ugyanakkor az ukránoknak is ugyanúgy kilenc pontjuk van. Avagy hazai vagy döntetlen esetén a portóiak, míg vendégsiker esetén a donyeckiek jutnak tovább, míg a vesztes (ha lesz), az EL-ben folytathatja 2024-ben.

Papíron a portugálok bírnak jobb csapattal, ráadásul hazai pályán is játszhatnak, mindemellett számukra már a döntetlen is elegendő. Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy a Sahtar képes volt a Barcelonát is legyőzni, vagyis egy meccsen kvázi bárkit képesek megfogni az ukránok.

Mindezek után nem mernénk állást foglalni, az viszont biztos, hogy egy feszült mérkőzés várható, hiszen óriási a tét, avagy nem volna meglepő, ha az 5,5-es büntetőlap határon a felek overbe mennének. Az odavágó öt sárgát hozott, vagyis reális esély van, hogy ezt megfejeljék legalább eggyel, még akkor is, ha az a Kovács István lesz a játékvezető, aki néha kevés lappal vezeti a meccseit. Bár tegyük hozzá, hogy az idei BL-kiírásban 5,8-as átlaggal dolgozik...

A lapok mellett pedig egy speciális tippünk is van, méghozzá az, hogy 76-90 perc között születik találat. Ha ugyanis addig nem dől el a végérvényesen a találkozó, akkor az egyik csapatnak kockáztatnia kell a hajrában, hogy az elitsorozatban folytathassa, avagy nagy esély mutatkozik arra, hogy a meccs végén esik minimum egy találat.


✅ Tipp #1: Büntetőlapok száma több, mint 5,5 @ 1.91

✅ Tipp #2: Lesz gól a 76-90 percben @ 1.66

Fogadási határidő: december 13. 21:00