Bajnokok Ligája

120 percre készülünk a legérdekesebb BL-visszavágón

  • varin
megosztom

Hátrányból kell felállnia Ronaldóéknak, és az első meccs alapján aligha nem favorit a Juventus a Porto ellen.

Ha megvizsgáljuk a fogadóirodák szorzóját a legjobb 16 párharcainak továbbjutóira, egyértelmű, melyik is lesz a forduló legérdekesebb visszavágója. Mint emlékezetes, a Juventus 2-1-es vereséget szenvedett Portugáliában, ezzel pedig Cristiano Ronaldóék nehéz helyzetbe kerültek a továbbjutást illetően, noha a bukik szerint azért még így is favoritok a továbbjutásra. Azonban ha nem képesek javulni az odavágóhoz képest, a kiesésük gyakorlatilag biztos.

{"headTitle":"Juventus-Porto","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-03-09 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Juventus","odds":"1.45","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"145"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"4.2","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"145"},{"eventTitle":"Porto","odds":"7","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"145"}]}

Az első mérkőzés óta azért egyik csapat sem brillírozik, így hatalmas formabeli különbségről kár lenne beszélni. A portugálok kiestek a kupából a Braga ellen, remiztek a listavezető Sporting ellen hazai pályán, míg két könnyebb bajnokit behúztak idegenben. Pepééknek így a Primeira Ligában már csak a második hely megszerzése lehet a cél, a Sporting bajnoki címe szinte biztos.

Ami a Juvét illeti, három győzelem és egy döntetlen színesíti a palettát, ám ha azt nézzük, hogy az ellenfelek a Crotone, a Verona, a Spezia és a Lazio voltak, akkor a 10 pont nagyon a minimum, amelyet el kellett érni. Az Öreg Hölgy Scudetto-esélyei az Inter parádés szereplése miatt halványak, igaz, a kupadöntő révén szerezhet idén is trófeát a csapat.

Aki látta az első mérkőzést, talán probléma nélkül ért egyet abban, hogy a meccs kulcskérdése a Juventus védelmének stabilitása lesz. Portugáliában tálcán kínálta a lehetőségeket az olaszok hátsó sora Maregáéknak, és bizony akár több is lehetett volna közte, ha kicsit jobban összpontosítanak a hazaiak. Az teljesen egyértelműnek tűnik, hogy annyi lehetőséget nem adhat a Juve védelme a vendégeknek, mint tette azt az első meccsen, hiszen csak az 1-0 ér biztos továbbjutást az egygólos győzelmek közül.

Felejtsük el gyorsan a lapokat?
Legkeményebb visszavágó lévén, joggal gondolhatnánk egy laza lap overre. Azonban a játékvezető a holland Björn Kuipers lesz, akinél gyakorlatilag kódolva van az under a jelenlegi 4.5-es határon. Karrierátlaga is csak 3.96, míg az utolsó kilenc meccsén egyszer sem ugrotta meg ezt a határt, olyannyira, hogy az utolsó három találkozóján összesen 3(!) sárgát osztott ki. Ugyan várhatunk keményen védekező Portót, de a portugálok az első meccset is lehozták sárga nélkül, ráadásul ha a Juve korán vezetést szerez, akkor kiegyenlítettebbé válhat a mérkőzés képe. Jó alap lenne tehát a sok lap ide, de a bíró a lehető legrosszabb hozzá.

Elvileg egy jó formát kifogó Juventus esetében, egy motivált Ronaldóval a fordítás simán összejöhet, ezt jelzik a fogadóirodák szorzói is, amelyeknél csupán 1.60 körül adják az olaszok sikerét. A hazai pálya az elmúlt években sokat jelentett a Juvénak, hiszen

a BL-ben 2019 áprilisa óta csak egy olyan meccset játszottak, amellyel kedden 90 perc után kiesnének, azt is a Barcelona ellen.

Azonban a sérültek terén most sem áll túlságosan jól Andrea Pirlo, amelyen még az sem segít igazán sokat, hogy a hétvégén Ronaldo 70 percnyi pihenőt kapott a Lazio ellen.

Regisztrálj és nézd meg a profik tippjeit ingyenesen!

Az biztos, hogy Danilo eltiltását tölti, így ő kihagyja a meccset, miként Bentancur sem épült még fel a betegségéből. Dybala, Chiellini és De Ligt is határán vannak a visszatérésnek, de nem valószínű, hogy játszanak, így a Sandro-Bonucci-Demiral-Cuadrado védősor kezdhet, elől pedig a hétvégén duplázó Morata lehet CR7 párja. A Portónál ezzel szemben nem várható változás az otthon győzelmet arató csapathoz képest.

Az olaszoknál Pirlo és Bonucci is elmondták, ha olyan hibákat követnek el, mint idegenben, akkor kiesnek, ez nem is kérdéses. Mindazonáltal nem számítanak egy bekkelő Portóra, így nem valószínű, hogy egy 0-1 gólos mérkőzést látunk majd.

Mi úgy gondoljuk, hogy a Juvénak kezdeményezőleg kellene fellépnie, nem apellálhat a békés 1-0-ra, mert a védelme lényegesen sebezhetőbb annál, minthogy egy korai gól után betonvédekezéssel próbálják őrizni a továbbjutást. A gólváltás ide igen jó oddson fogadható a bwinnél és logikus tippnek is tűnik, nálunk ugyanis a hosszabbítás az egyik legvalószínűbb forgatókönyv kedd estére.

{"headTitle":"Juventus-Porto","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-03-09 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Mindkét csapat szerez gólt","odds":"1.91","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"145"}]}
[3497095] 2021-03-09 21:00:00 Juventus - FC Portox;
megosztom