Bajnokok Ligája

Dupláznánk az Atléti-verő Leverkusen túráján

  • gb1

A németek az eddig nyeretlen Porto otthonában lépnek pályára, mi mégis inkább a hazaiak felé húzunk.

Amint arról már a csoport másik előzetesében is beszámoltunk, ebben a kvartettben a feje tetejére állt minden. Persze a hátralévő négy körben még rendeződhetnek a dolgok, de továbbra is bármi megtörténhet, így van ez a Porto-Leverkusenen is, amelyen két totál hullámzó teljesítményt nyújtó együttes csap össze.

391681

Csapathírek

A Porto a bajnokságot egész jól kezdte és eddig csak egyszer kapott ki nyolc forduló alatt, de így is három pontos hátrányban van a Benficával szemben. Nemrégiben az Estoril otthonában vesztett értékes pontokat a csapat, de komoly önbizalmat adhat, hogy a hétvégén 4-1-re legyűrte a Bragát. Sergio Conceicao legénysége a BL-ben viszont megszenvedett rendesen - kezdődött minden az Atléti elleni drámával, amikor is a 90. percig 0-0 volt az állás, de 2-1-es bukta lett a vége.

Ennél sokkal fájóbb volt a Brugge elleni 4-0-s hazai zakó, az utóbbi 13 Estádio do Dragaóban lejátszott meccséből ugyanis csak ezt veszítette el a Porto!

 

Ez a mutató azért kellő önbizalmat adhat, de a csapat az utóbbi négy BL-meccsét elbukta, amelyeken mind legalább két gólt kapott, tehát nem árt résen lenne. Kedden amúgy bevethető lesz a rutinróka, Pepe, Taremi pedig letöltötte büntetését. A vendég oldalon nincs új a nap alatt, a hétvégén is hiányzó Wirtz, Adli, Bellarabi és Palacios vannak kényszerpihenőn.

Ha a Porto szezonja hullámzó, akkor mit is mondhatnánk a Leverkusenről... A csapat 40 éve nem kezdte ilyen pocsékan a Bundesligát, ahol jelenleg a 17., kiesést érő helyen tanyázik, nyolc bajnokin mindössze egy sikerrel a neve mellett. Senki nem érti igazából, hogy mi történt, hiszen a tavaly bronzérmet ünneplő együttes nyáron még erősebb is lett, maradt az edzői stáb is, az eredmények mégsem akarnak jönni. Legutóbb a Bayern otthonában szenvedtek sima 4-0-s vereséget a Gyógyszergyáriak, viszont a válogatott szünet előtt óriási meglepetést okozva ledominálták és 2-0-ra verték a végtelen BL-rutinnal rendelkező Atlétit.

[4010142] 2022-10-04 21:00:00 FC Porto - Bayer Leverkusenx

>>>Vadiúj fogadóiroda a Hathármon! Markold fel a 120 EUR kezdőbónuszt<<<


Mire érdemes fogadni?

A Porto tehát összességében egy fokkal meggyőzőbb és mint írtuk, hazai pályán piszok nehéz legyűrni. A felek 2020-ban az EL-ben néztek farkasszemet, akkor oda-vissza nyertek a németek, ám a jelenlegi erőviszonyok alapján a bukikhoz hasonlóan most mégis inkább a hazaiak felé húzunk. A Kusen az egész idényben csak egyszer nyert idegenben, bár hat meccsen nyolc gólt azért berámolt, így a portugál védelemnek is okozhat gondokat. Mindent összevetve egy döntetlent talán előre aláírnának a felek, de mivel kissé a "H" felé billen nálunk a mérleg, így az alábbi tippet vesszük ki, amely csak a Gyógyszergyáriak győzelménél veszítene. 

{"headTitle":"FC Porto-Bayer Leverkusen","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-10-04 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Döntetlen - Porto esetén a tét visszajár","odds":"1.95","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"bankonbet"}]}
[4010142] 2022-10-04 21:00:00 FC Porto - Bayer Leverkusenx;