Bundesliga

Szalaiék a Dortmundot is elintézik?!

A Hoffenheim igen megindult és egy újabb sikerrel akár a bajnokságot élére is ugorhat, de mit szólnak ehhez a Darazsak?

A Bundesliga 2023/24-es idényének hatodik fordulóját a Hoffenheim-Dortmund rangadó nyitja, amelyen a vendégsereg számít enyhe favoritnak. A BVB szekere pedig döcögősen halad, míg a TSG villámrajtot vett, utóbbi pedig akár még meglepetést is okozhat.

Csapathírek

Szalaiék a nyitókörben kikaptak a Freiburg ellen, ám azóta nem néztek hátra és zsinórban négy bajnokit nyerve az ötödik helyre jöttek fel a tabellán. Egy újabb sikerrel ha átmenetileg is, de letaszíthatják a Bayernt az első helyről - így van ezzel a Dortmund is -, mondjuk nem túl jó előjel, hogy az utóbb négy egymás ellenit meccset a Darazsak nyerték. Ha kicsit visszább tekintünk, láthatjuk, hogy ugyan a fekete-sárgák fölénye vitathatatlan a párosításban, de az utóbbi 14 H2H találkozó egyikén sem tudtak egy gólnál nagyobb diadalt aratni a dortmundiak. 

Tudtad? A Hoffenheim még soha nem nyert ötnél több Bundesliga-meccset zsinórban, erre is csak egyszer volt példa, még 2020-ban.

Edin Terzic csapata az új szezonban nem tűnik egyelőre lehengerlőnek, ahogy már korábban is írtuk, némileg még ott lehet a fejekben a tavalyi, drámai módon elbukott bajnoki arany. Jude Bellingham elvesztése is komoly érvágás, akit piszok nehéz pótolni, de ennek ellenére mutat életjeleket a csapat, amely az idény során még nem kapott ki, bár a Bochum, vagy az újonc Heidenheim elleni remi felér egy buktával. A BL-ben sem sikerült jól a start, hiszen a PSG otthonában 2-0-ra kikaptak Hummelsék, ám ezt sikerült jól lereagálni a múlt hétvégi, Wolfsburg ellen 1-0-ra behúzott bajnokin.

Kihagyók tekintetében egyik oldalon sincs nagy gáz, a TSG-nél Geiger küzd izomgondokkal, Marco John és Bambasé Conté pedig már közel állnak a visszatéréshez. A vendégeknél a sérülése miatt a csapatnál ragadt Meunier mellett Morey és Sabitzer nem léphetnek pályára.

 

Mire érdemes fogadni?

A Dortmunddal kapcsolatban a legforróbb téma az immár 100 százalékos klubikon, Marco Reus, aki a nyáron tovább adta a csapatkapitányi szalagot. A játékot újra élvező támadó az utóbbi három Hoffenheim elleni összecsapáson kivette a részét a gólgyártásból és a Wolfsburg elleni győztes találatát követően extra önbizalommal érkezhet. Sokféle forgatókönyv benne van a meccsben, talán a legreálisabb egy gólváltásos remi, mi viszont inkább az alábbi Reus-fogadással szemezgetünk.


✅ Tipp: Reus kapura tartó lövések - 0.5 fölött @1.63

Fogadási határidő: szeptember 29. 20:30