Bundesliga

Tovább menetelhet az idén még veretlen Dortmund

Az utóbbi években nem talált fogást a Darazsakon a Hoffenheim, ez pedig aligha vasárnap változik meg.

A Bundesliga 23. körének vasárnapi játéknapjára három meccs maradt, ezek közül most a Dortmund-Hoffenheimet vizsgáljuk meg kicsit közelebbről. A bukik viszonylag nagy favoritnak hozták ki a fekete-sárgákat, ami elnézve az utóbbi hetek eredményeit és a H2H-mutatókat, aligha meglepő. Schlotterbeckék sikere 1.45 körül fogadható, mi pedig ezt gólokkal szándékozzuk megtámogatni, de ne szaladjunk ennyire előre.

[4222024] 2024-02-25 17:30:00 Borussia Dortmund - Hoffenheimx

A Leipzig szombati zakójának köszönhetően egy hétig a BVB még biztosan marad a top 4-ben, de az első hely reménye már elúszott. A Leverkusen mögött már 20 pont a lemaradás, így az első hely már nem is lehetne reális célkitűzés, de azért vannak pozitív dolgok, amikre lehet építeni.

A Terzic-legénység ugyanis 2024-ben vég veretlen, összességében pedig tíz tétmeccse nem talált legyőzőre. Egy hete a Wolfsburg otthonában mondjuk be kellett érniük egy ponttal, majd a hét közbeni PSV elleni BL-nyolcaddöntőt is 1-1-es eredménnyel zárták. A menetelésben komoly szerepe van a bombaformában lévő Malennek, aki az utóbbi öt találkozón öt gólnál jár, de Füllkrug is megtalálta a góllövő cipőjét.

Tudtad? A Dortmund február elején lejátszott Heidenheim elleni 0-0-ja előtt 147 bajnokin át nem játszott gól nélküli döntetlent a csapat!

A kihagyók között továbbra is az Afrika Kupa döntőjében lerobbant Hallert és Nmechát találjuk, de Adeyemi, Sancho és Malen sem biztos, hogy zöld utat kapnak. A vendégeknél az egy hete csúnya szabálytalanság miatt kiszórt Nsoki mellett Prömel, John és Berisha nem bevethetők.

A Hoffenheim lejtmenete az előző kanyarban is folytatódott, amikor az Union Berlin ellen maradt alul 1-0-ra. Ez volt zsinórban a nyolcadik (!) nyeretlen bajnokija a Matarazzo-csapatnak, ráadásul az utóbbi 15 Bundesliga-találkozóból is mindössze két győzelem jött össze. A 46 éves amerikai trénernek nem igazán sikerül felrázni a csapatot, ráadásul irányításával egy negatív klubrekordot is összejött, hiszen fiai 37 bajnokin csak kétszer úszták meg kapott gól nélkül.

 

Mire érdemes fogadni?
 

A formákat elnézve a TSG hullámvölgye tehát aligha ér itt véget. Az odavágót 3-1-re nyerték a Darazsak, akik amúgy az utóbbi hat egymás ellenit mind győzelemmel zárták. A Hoffenheim hét meccse nyeretlen idegenben, az utóbbi ötön pedig összesen 13 gólt kapott. A BVB az utóbbi négy meccsét úgy nyerte a sinsheimiek ellen, hogy már a félidőben vezetett, itt is kényelmes hazai sikert várunk, így akár a hendikeppel is érdemes lehet próbálkozni, de mi overrel támogatjuk meg a "H"-t.


✅ Tipp #1: Dortmund nyer +2.5 gól felett @1.80

Fogadási határidő: február 25. 17:30

[4222024] 2024-02-25 17:30:00 Borussia Dortmund - Hoffenheimx;