Bundesliga

Nem véletlen, hogy emelkedőben a BVB szorzója

  • gb1

A pénteki fordulónyitón a Dortmund a Hoffenheim otthonába látogat és a három pont ezúttal sem garantált a csapatnak.

Fotó: BVB Twitter

A német élvonal őszi szezonjának az utolsó fordulója indul a pénteki Hoffenheim-Dortmund párharccal. A nyitóoddsok alapján könnyed vendégsiker volt kilátásban, ám a trendek azt mutatják, hogy talán annyira mégsem fix a BVB-győzelem, amelynek szorzója kb három tizedet emelkedett.

{"headTitle":"Hoffenheim-Dortmund","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-12-20 20:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Hoffenheim","odds":"4.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.84","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Dortmund","odds":"1.95","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}

A Hoffenheimnek jól jött nagyon a hét közben lejátszott kör, ugyanis négy meccses nyeretlenségi szériát sikerült megszakítania az Union Berlin ellen. Ihlas Bebou és Christoph Baumgartner góljaival ugyan 2-0-ra nyertek, de a találkozó összképe alapján nem feltétlenül volt megérdemelt az eredmény. A győzelmet persze nem kell magyarázni, amely persze lélektanilag is kifejezetten fontos volt, főleg, hogy otthon az utóbbi három összecsapásukon csak egy pontot hoztak össze.

A felállásokat tekintve láthatjuk, hogy Posch várhatóan megtarthatja helyét a kezdőben a rutinos Vogt helyén. A bekk amúgy még nem 100 százalékos, ahogyan Zuber sem, Belfodil pedig térdműtéten esett át és könnyen lehet, hogy a szezonban már nem léphet pályára.

A Darazsaknál még nagyobb gondok vannak. Olyan kulcsjátékosok hiányoznak majd, mint a csapatkapitány Reus, Witsel, Delaney és Schmeltzer, de úgy tűnik, hogy a Lipcse elleni 3-3 alkalmával gólt és gólpasszt jegyző Jadon Sancho sem kaphat zöld utat.

[3081512] 2019-12-20 20:30:00 Hoffenheim - Borussia Dortmundx

Tudtad?
 

  • A Dortmund utóbbi 7 bajnokiján over 2.5-es eredmény született
  • A két csapat utóbbi 6/7 Bundesliga meccsén over + BTTS eredmény született


Érdekesség, hogy a Dortmund az utóbbi hat Bundesliga-összecsapáson egyszer sem tudott nyerni a Hoffenheim otthonában (5D, 1V), ez persze önmagában nem elég kiindulási alap. Ugyanakkor védelmük sebezhetősége adhat némi okot az aggodalomra, ugyanis az éllovasok közül ők kapták a legtöbb gólt idegenben, szám szerint 13-at. A sinsheimiek ugyan belefutottak pár nagy pofonba, de az utóbbi 10 bajnokijukon egyaránt betaláltak, mindezeket számításba véve a kimenetel helyett az alábbi tippet húzzuk be.

{"headTitle":"Hoffenheim-Dortmund","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-12-20 20:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Gólszám 2.5 fölött + mindkét csapat szerez gólt","odds":"1.65","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
[3081512] 2019-12-20 20:30:00 Hoffenheim - Borussia Dortmundx;