Német Kupa

2,44-szeres pénzt hozna, ha Szalaiék sziporkáznának hétfőn

  • gb1

A Hoffenheim az osztályt váltott Lübeck otthonába látogat, ahol akár kiütéses sikert is arathat.

A Német Kupa első körében eddig elmaradtak az igazán nagy meglepetések. Több Bundesliga-együttes, köztük a Gladbach, Leverkusen, Wolfsburg vagy Dárdai Herthája is kiütéses sikerrel kezdett, de vajon ez vár a TSG-re is? Az oddsok alapján 2-3 gólos vendéggyőzelem születhet, de a Lübeck akár meg is nehezítheti Szalaiék dolgát.

4197678

Hétfőn tehát a Hoffenheim is megkezdi a 2023/24-es idényt, könnyebb meccset pedig aligha kaphatott volna a Lübeck elleninél. Persze lenézni semmiképp nem szabad az ellenfelet, hiszen az katasztrofálisan is elsülhet, a DFB Pokalban ugyanis nincs visszavágó, aki kikap, kiesik. Érdekesség, hogy a felek eddig egyszer találkoztak, közel 20 éve, akkor azonban nagyon más volt a felállás, hiszen a TSG még a harmadik ligában vitézkedett, a VfB pedig a Bundesliga 2-ben volt érdekelt. Akkor 1-0-ra a Lübeck nyert és ment tovább az elődöntőbe, ám a szebb napokat látott együttesnek manapság az is kisebb csoda, ha az első kört túléli. Ez mondjuk tavaly összejött, akkor kegyesebb volt a sorsolás és Hansa Rostockot sikerült kiejteni.

Tudtad? Eddig 26 különböző csapat nyerte meg a Német Kupát, a lista legújabb tagja a kétszeres címvédő RB Leipzig.

A Bundesligát tavaly 12. helyen végző Hoffenheim felkészülési időszaka vegyes eredményekkel zárult. Ezekből persze messzemenő következtetést nem kéne levonni, sokkal fontosabb, hogy több fronton is sikerült erősíteni. Szalai Attila mellett csatárposztra is kulcsember érkezett, mégpedig Wout Weghorst, aki akár már hétfőn játékpercekhez juthat. A Wolfsburgnál éveket lehúzó hórihorgas holland csatár eddig kilencszer lépett pályára a Német Kupában és már hétszer volt eredményes.

 

Mire érdemes fogadni?

A harmadosztályba frissen feljutó Lübeck legutóbb a Bundesliga 2-ből kizúgó Sandhausent is megszorongatta, de azért a Hoffenheim más kávéház. A TSG keretértéke (130,5 millió euró) bő 30-szorosa hétfői kupaellenfelénél és 12 olyan játékosa van, amely drágább, mint az egész lübecki keret (4.18 millió euró). Érdekesség, hogy a sinsheimiek legértékesebb spílere a friss szerzemény, Szalai Attila, aki természetesen a felkészülési meccsek után itt is a kezdőbe várható. Mindent összevetve nehéz mást várni, mint sima "V"-t, aminek szorzója lassacskán el is kezdett esni. A legalább 2-3 gólos Hoffenheim-győzelem bőven benne van a pakliban, ehhez mérten egy óvatosabb és egy bátrabb tippet is kinéztünk a meccsre.

{"headTitle":"Lübeck-Hoffenheim","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2023-08-14 18:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Hoffenheim 3 vagy több gól zsinórban","odds":"2.44","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Hoffenheim - 1.25 (ÁH)","odds":"1.64","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
[4197678] 2023-08-14 18:00:00 Luebeck - Hoffenheimx;