Atlétika

Ketten is jobban futottak Usain Boltnál a szezon első versenyén - videó

  • VNA

Fiatal korában 400 méteren is futott ugyan Usain Bolt, de mégsem ez a fő száma - ez szombaton Kingstonban is kiderült.

Bolt hazai környezetben, egy kisebb kingstoni versenyen kezdte meg az atlétikai szezont szombaton, és harmadik lett a programjában ritkán szereplő 400 méteren.

Szombaton első idei versenyét teljesítette a hatszoros olimpiai bajnok Usain Bolt és világbajnok honfitársa Yohan Blake is. A jamaicai Kingstonban rendezett Camperdown Classic névre hallgató viadal 400 méteres versenyen 46,71-et futó Bolt - az utolsó negyven métert megnyomva - megnyerte saját futamát ugyan, de a másik futamban ketten is jobb időt futottak nála. Abban ugyanis edzőpartnere, az egyéni csúcsán közel egy másodpercet javító Warren Weir (46,21) és Edino Steele (46,64) is megelőzte őt. "Elégedett vagyok magammal, hiszen még sohasem voltam ennyire ideges egy 400-as futam előtt. Jól éreztem magam futás közben és ez a legfontosabb" - nyilatkozta Bolt, aki azért jobb időt futott, mint a világbajnok Blake (46,77). A kingstoni versenyen külön döntőt nem futottak 400-on, így klasszikus győztest sem avattak a versenyszámban.

"Az időeredmény nekem mellékes volt, egyszerűen csak végig akartam futni a távot. Idén még egy-két alkalommal szeretnék futni teljes körös távot" - tette hozzá az inkább edzőversenyként felfogott futásáról a jamaicai atlétika legnagyobb sztárja, akinek természetesen az augusztusban Moszkvában sorra kerülő szabadtéri atlétikai világbajnokság lesz a fő versenyen.Bolt fiatalabb korában többször is futott négyszáz métert (45,28-as egyéni csúcsa 2007-ből származik) és az utóbbi időszakban többször is felvetődött annak esélye, hogy a 100 és 200 méteres táv mellé ezt is felveheti a repertoárjába.

Bolt a következő hétvégén sem fog azonban unatkozni, hiszen a tervek szerint az NBA All-Star gáláján akár zsákolást is bemutathat majd Houstonban.