Atlétika vb

A hamarosan vb-t rendező Budapest bekerült a világ top 10 sportvárosába - íme, a lista

A magyar főváros történelme során először került fel ennek a listának az elit részébe, természetesen nem véletlenül.

A svájci BCW tanácsadó cég és PR-ügynökség a hagyományaihoz híven 2023-ban is elkészítette a világ legjelentősebb sportvárosainak rangsorát. A lista összeállításakor figyelembe veszik, hogy hány sporteseményt rendezett az adott város a vizsgált időszakban, hogy a szakmabeli szakértők mennyire értékelik az adott várost, illetve hogy milyen tervek vannak a jövőre nézve.

Budapest a lista történelme során először került be a top 10-be, pontosan a 10. helyen szerepel, az első pedig a 2024-es Olimpiát rendező Párizs lett!

A magyar főváros előretörését a vizes-vb rendezése mellett az Európa Liga-finálé is jelentősen megdobhatta és persze ne felejtsük, hogy a "világ harmadik legnagyobb sporteseményeként" reklámozott atlétikai vb-nek is Budapest ad majd otthont. 


A világ legnagyobb sportvárosai

  1. Párizs, Franciaország
  2. Los Angeles, Egyesült Államok
  3. London, Nagy-Britannia
  4. New York, Egyesült Államok
  5. Manchester Nagy-Britannia
  6. Madrid, Spanyolország
  7. Barcelona, Spanyolország
  8. Tokió, Japán,
  9. Lausanne, Svájc
10. Budapest, Magyarország


Az augusztus 19-27 között megrendezésre kerülő világbajnokságon az egyik legjobban várt esemény természetesen a 100 méteres síkfutás lesz. A férfiaknál a 28 éves amerikai Fred Kerley érhet oda a dobogó legfelső fokára - a sikerére 3.50-szeres szorzón fogadhatunk, tehát azért hatalmas favoritnak nem nevezhetjük a címvédőt. A nőknél viszont egyértelműbbnek tűnik a képlet, ahol a 36 éves kora ellenére az 5-szörös világbajnok, címvédő jamaikai Shelly-Ann Fraser-Pryce a legesélyesebb, ahogy azt az alábbi táblázatban is láthatjátok.

{"headTitle":"Atlétika vb, Budapest - Női 100 m","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2023-08-20 12:10","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Shelly Ann Fraser Pryce","odds":"2.10","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Marie-Josee Ta Lou","odds":"3.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Shericka Jackson","odds":"6.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}