Riói olimpia

Usain Bolt rekordra készül

A jamaicai sprintkirálynak csak az óra lesz az ellenfele a péntek hajnali 200 méteres döntőben.

Nagyon úgy néz ki, hogy Usain Bolt a pekingi és londoni triplázás után Rióban is begyűjti a három aranyérmet - az utolsót a váltóval -, ugyanis a 200 méteres döntő rajtvonalához toronymagas favoritként térdelhet oda. Hihetetlen lazasággal nyerte meg a 100 métert, pontosan tudta, hogy egy biztonsági rajt is belefér, semmi izgalom, semmi görcsösség nem látszódott rajta. Az erősebbik számában, 200-on végképp nincs ellenfele, főleg miután az elődöntőt Justin Gatlin eltaktikázta, és kiesett. Olyat se nagyon lehet mondani, aki kicsi veszélyt is jelentene rá, aki kicsit megfuttatná. A kanadai Andre De Grasse gyönyörűen fejlődik, és már nyeri az érmeket a világversenyeken, de nem az a kaliber még, aki legyőzhetné Boltot. Az amerikai LeShawn Merritt nevével először találkozhatunk 200-as döntőben, idén valahogy ráakadt erre a távra. De Grasse-val egy jó kis meccset vívnak majd az ezüstért.

Bolt meg tesz egy újabb kísérletet a 19 másodpercen belüli 200-ra, ami az egyik nagy álma. Mondanának, hogy lehetetlen megcsinálni, de hát ennél az embernél soha nem lehet tudni. Nagyon lazán futotta az elődöntőben a 19.78-at, de innen még a 19.19-es világrekordjának a megdöntése is messze van. Szemre úgy nézett ki, hogy 19.40, talán 19.30-as időre lehet képes. De ezekhez az időkhöz már egy jó rajt is kell, amit nem biztos, hogy megkockáztat. 

Külföldi irodákban fogadhatunk arra, hogy megdől-e a világrekord? Érdekes, hogy 1.12-szeres pénzt fizetnek a nemre. Ez elég magas. 100-on egyébként 1.18 volt, és ott sem közelítette meg. Nagyon jó formában van most is a jamaicai sztár, de azokat a 2009-es berlini időket egy olimpián megdönteni szinte lehetetlen. Ott brutálisan erős volt, és még társult hozzá egy gyors pálya. Meglátjuk, Rióban mire megy, azért egy 19.30-as futás sem lenne piskóta. Az elmúlt két olimpián megcsinálta, Londonban 19.32-vel, Pekingben 19.30-cal ért át a célvonalon.

Ki nyeri a 200 döntőjét?
Usain Bolt más
TippmixPro @ 1.02 TippmixPro @ 7.50
Tippelj a napi kérdésekre olimpiai tippjátékunkban, és nyerj egy csúcs tabletet!