Atlétika

Kaszálhatunk, ha Márton Anita aranyérmet nyer

Több, mint kétszeres pénzt fizet a magyar súlylökő győzelme a birminghami fedettpályás atlétikai világbajnokságon.

Csütörtökön három számmal elkezdődött a birminghami fedettpályás atlétikai világbajnokság, pénteken pedig magyar szempontból az egyik legfontosabb verseny lesz terítéken, a női súlylökés. Az olimpiai bronz- és világbajnoki ezüstérmes Márton Anita révén ebben a számban reménykedhetünk a leginkább éremben, ami akár a legfényesebb is lehet. 

Márton Anita aranyesélyesként állhat a dobgókörbe. - Fotó: MTI

Márton az MTI-nek elmondta, a dobogós helyezés mellett szeretné megjavítani 19,33 méteres országos csúcsát is. A Békéscsabai AC versenyzője - idei legjobbja 18,87 m - kiemelte, a világranglista éllovasa, a jamaicai Thomas-Dodd (19,05 m) és a szabadtéri világbajnok kínai Kung Li-csiao mellett a lengyel Guba (18,77 m) lesz a legnagyobb ellenfele az éremért.

Új lebonyolítási forma alapján zajlik majd a verseny: nem rendeznek selejtezőt, a pénteki fináléban a 16 indulóból három kísérlet után a legjobb nyolc lökhet még kettőt, majd a legjobb négy marad az utolsó sorozatra.

Klasszis súlylökőnk az elmúlt években fantasztikus sorozatot produkált: 2014-ben bronzérmet szerzett a zürichi szabadtéri Európa-bajnokságon (19,04 m - országos csúcs), 2015-ben első lett a prágai fedettpályás Eb-n (19,23 m - ocs), s negyedik a pekingi vb-n (19,48 m - ocs). Tavalyelőtt ezüstöt nyert a fedett vb-n (19,33 m - ocs) és a szabadtéri Eb-n is, majd a dobogó harmadik fokára állhatott fel a riói olimpián (19,87 m - ocs). Az elmúlt évben újabb fedett Eb-aranyat szerzett, a londoni szabadtéri vb-n pedig ezüstérmet nyert. Hihetetlen jó versenyző típus, és elvileg a felkészüléssel ezúttal sem volt gond:

A hétvégi téli dobó ob-n szerettem volna egy kicsit jobb eredményt elérni, de egyik lökésbe sem sikerült beletalálnom. A hétfői edzésem viszont nagyon jól sikerült, az edzéseredményeim alapján összességében előrébb tartok, mint tavaly ilyenkor.

Abszolút reménykedhetünk tehát abban, hogy Márton ismét megörvendeztet minket egy éremmel. A riválisai közül Kung Li-csiao a legnagyobb név, de így az év elején, fedettpályán ritkán szokott nagy dolgokat művelni. Thomas-Dodd még nem akkora név a szakmában, Guba pedig pláne nem. 

Ami a fogadási kínálatot illeti, a magyar súlylökő aranyérme 2.40-szeres pénzt fizet, az ezüst 3.25-öt, míg más eredmény 2.45-öt.

Véleményünk szerint ilyen oddson érdemes lehet megkísérelni behúzni a győzelmét, ugyanis ez a mezőny olyan, amiben ő favoritnak számít. 
Női súlylökés
hatharom.com
Márton Anita nyer
@2.40
Fogadási határidő: péntek, 21:00