Felkészülés

Be kell áldoznia ezt a meccset az olasz válogatottnak

  • varin

Még szerencse, hogy egyébként a Squadra Azzurra ellenfele Európa egyik leggyengébb csapata lesz.

Alapesetben az európai topválogatottak közül az egyik legvaskosabb kerettel dolgozhat Roberto Mancini, az olaszok szövetségi kapitánya. Azonban a koronavírus itt is közbeszólt, ugyanis a Serie A egyharmadában vannak pozitív tesztet produkáló játékosok, aminek köszönhetően a szakvezetőnek 16 játékosát is nélkülöznie kell, a Fiorentina, Roma, Lazio, Genoa, Sassuolo és Internazionale csapatából.

A Covid miatt kieső játékosok listája
Criscito (26/0), Spinazzola (10/0), Biraghi (9/1), Acerbi (9/1), D'Ambrosio (5/0), Mancini (4/0), Pellegrini (0/0), Barella (16/4), Pellegrini (15/2), Cristante (9/1), Gagliardini (8/0), Locatelli (4/0), Castrovilli (3/0), Immobile (42/10), Berardi (7/1) és Caputo (2/1)

Ez persze egy olyan ramaty válogatott ellen, mint az észt, semmilyen gondot sem okozhat, az olasz csapat 7-8 mezőnyjátékossal is verné a balti állam csapatát, ám igen vegyes lehet így a gárda összetétele. Azé a gárdáé, amelyet egyébként még csak nem is Mancini dirigál majd, hiszen ő is házi karanténban csücsül jelenleg, jobb esetben az 15-ei NL-mérkőzésen lesz "bevethető".

Noha az észtek elleni mérkőzésnek a világon semmi tétje nincsen, a hétvégi, lengyelek elleni randevún már komoly gondja lehet az olasz csapatnak ennyi maródival. Ez egyébként azt is jelenti, hogy az olasz csapatnak a lehető legtartalékosabban kell kiállni a firenzei mérkőzésre, hiszen nemigen fér bele egy kulcsjátékos sérülése.

{"headTitle":"Olaszország-Észtország","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-11-11 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Olaszország","odds":"1.09","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"9.2","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"},{"eventTitle":"Észtország","odds":"23","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"}]}

Az észtek egyébként semmilyen veszélyt nem jelentenek Belottiékra, Európa egyik leggyengébb válogatottjáról beszélünk, amelyet mi sem bizonyít jobban, mintsem hogy idén már verte őt Litvánia, Örményország és Grúzia. Viszonylag nagy eredménynek számít, hogy Ukrajna csak 1-0-ra kapta el őket egy éve, míg néhány hete a macedónok ellen csíptek el otthon egy pontot, győzelem viszont tavaly március óta nem áll a csapat neve mellett.

A 3.25-ös gól line és 2.25-ös egál hendikep viszont nem véletlen. Az olaszok házi gólkirályuk és szinte a teljes középpályájuk nélkül kénytelenek kiállni, ami egyrészről veszélyes, másrészről lehetőség is. Érdemes a kezdőcsapatok ismeretében például gólszerős fogadásokban gondolkozni, de az under felé sem rossz ötlet kacsintgatni, hiszen akár Gigi Donnarumma, akár Sirigu őrizze a kaput, nagyon kis esély van egy észt találatra.

{"headTitle":"Olaszország-Észtország","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-11-11 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Nem szerez mindkét csapat gólt","odds":"1.51","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"}]}
[3362387] 2020-11-11 20:45:00 Olaszország - Észtországx;