Nemzetek Ligája

A magyarok nélkül is lesz négyes döntő, a szorzók pedig...

Összeállt a Nemzetek Ligája rájátszásának mezőnye, a bukik szerint pedig már nem Hollandia a favorit a győzelemre.

"Last minute, de last minute, vodkára egy aszpirint!" - szól a Belga együttes egyik korábbi híres dalának szövege és hát nem kizárt, hogy Cristiano Ronaldo hasonló kombinációban gondolkodott a kedd esti lefújás után. Portugália és Spanyolország, a két ősi rivális ugyanis ki-ki meccsen küzdött meg a Nemzetek Ligája csoportelsőségért és az ezzel járó továbbjutásért, a csatározásnak pedig drámai vége lett. A helyzet kísértetiesen hasonlított a magyarokéhoz, hiszen a hazai pályán játszó luzitánoknak egy döntetlen is elég lett volna a négyes döntőhöz, a meccs pedig jól is alakult számukra. 

A La Roja problémáit jól mutatja a következő mutató - 2006 óta nem fordult elő, hogy zsinórban két meccs első félidejében egy kaput eltaláló lövésük se legyen.

A hazaiaknak több lehetősége akadt, Ronaldónak és Jotának is voltak jó pillanatai és nem igazán látszott, hogy ebből hogyan lesz spanyol továbbjutás. A futball Murphy-törvényét persze mindenki jól ismeri, az elpocsékolt helyzetek megbosszulják magukat, döntetlenre pedig nem lehet játszani... Morata a 88. percben be is vitte az Enrique-legénység továbbjutását eredményező találatot, ezzel összetörve a bragai publikum szívét.


>>>Vadiúj fogadóiroda a Hathármon! Markold fel a 120 EUR kezdőbónuszt<<<


A négyesbe utolsóként csatlakozó Spanyolország mellett az olaszok sztoriját is - sajnos - jól ismerjük, a legsimábban pedig Hollandia jutott a rájátszásba. Kalandos útja volt viszont a 2018-as vb-ezüstérmes horvátoknak, akik az NL-nyitókörben hazai pályán sima 3-0-ra kaptak ki Ausztria legjobbjai ellen, ám utána már nem néztek vissza. Az azt követő 5 találkozón Modricék 4 pontot hoztak a franciákon, 6-ot a dánokon, majd a végső sikert az osztrákokon aratott revans hozta meg.

Tudtad? A Nemzetek Ligája első kiadását Portugália, a másodikat pedig Franciaország húzta be!

Az NL-rájátszás mezőnye tehát teljes, az elődöntőkre 2023 június 14-15-én kerül majd sor, a fináléra és a helyosztóra pedig június 18-án. A végső győzelem szorzóival korábban már több cikkben is foglalkoztunk, ám "trónfosztás" lett ebben a tekintetben, hiszen hónapokig Hollandiát várták befutónak a bukik, ám immár Spanyolország áll az élen. A La Roja végső sikere jelenleg 3.05-szörös pénzt fizet a Bankonbetnél, de azért szorosan ott van a nyakán az Oranje is. A magyarokat kiejtő Azzurrira 3.80-szoros szorzót állapítottak meg, míg déli szomszédunknak van a legkisebb esélye a trófea magasba emelésére.

De szép is lett volna a Rossi-legénységet is ebben a listában látni...

{"headTitle":"Nemzetek Ligája 2022/23 - Végső győztes","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"","footerTitle":"Eredő odds","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Spanyolország","odds":"3.05","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"bankonbet"},{"eventTitle":"Hollandia","odds":"3.15","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"bankonbet"},{"eventTitle":"Olaszország","odds":"3.80","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"bankonbet"},{"eventTitle":"Horvátország","odds":"4.70","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"bankonbet"}]}