Foci-vb 2022

Még akár bajba is kerülhetnek az olaszok

  • varin

Az Európa-bajnok pótselejtezőre kényszerülhet, ha nem veri meg Svájcot hazai pályán.

Utolsó napjaihoz érkeztek a világbajnoki selejtezősorozatok Európában, és bizony az Eb-győztes olaszok még távolról sincsenek biztonságban. Roberto Mancini fiai a kontinensviadal sikere után 3 meccsen csak 5 pontot szereztek, így pedig egy igazi ki-ki meccsre kényszerülnek Svájc ellen, ahol igazából a döntetlen nem nekik lenne jó eredmény.
3495204

A pontazonosság mellett ugyanis az olaszok gólkülönbsége csupán kettővel jobb, az utolsó fordulóban pedig Svájc-Bulgária és Észak-Írország-Olaszország meccseket rendeznek. Nem elképzelhetetlen, hogy ebben a párosításban tud 2-3 gólt verni az olaszokra a svájci együttes, így amennyiben a két fél római találkozója döntetlennel ér véget, bizony nehéz utolsó köre lesz az Azzurriknak.

Érdemes ráadásul megemlíteni, hogy az olaszok ebben az évezredben csak kétszer győzték le Svájcot, négyszer is remiztek a felek. Igaz, ebből az egyik siker éppen a római gyepen született, amikor is az olaszok bántóan simán, 3-0-ra verték meg az Eb-csoportkörben a helvéteket. Ráadásul az Eb-sikert követően mintha picit megakadt volna valami az olaszoknál, hiszen Bulgária ellen csak remi jött össze otthon, Svájcban sem sikerült nyerni, a Nemzetek Ligájában pedig a spanyolok ellen elbukták az elődöntőt.

337077

Azért a vészharangot kongatni nagyon korai lenne, Roberto Mancini kerete piszkosul erős, hiányzója pedig ugyan van a trénernek Pellegrini, Zaniolo, Verratti vagy Immobile személyében, ám azért ez a csapat így is rendkívül acélos. A túloldalon már jobban fájhat Elvedi, Benito, Zuber, Xhaka, Embolo, Fassnacht és Seferovic kiválása, rutinos támadó így egyedül Mario Gavranovic van a keretben.

Mi egy igen defenzív svájci csapatot várunk, hiszen a 0-0-t most azonnal alávésnék az új kapitány, Murat Yakin fiai, ráadásul igencsak hiányzik is a támadó potenciál a helvétekből. Az olaszok egy klasszikus, olaszos meccsen hozhatják a kötelező győzelmet, de annak simaságáról nem vagyunk meggyőződve. Nehézkes, szenvedős 90 perc vár ránk, a végeredmény pedig valahol 1-0, 2-0 környékén lesz, 0-ra lehozott olasz csapattal.

{"headTitle":"Olaszország-Svájc","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-11-12 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Svájc góljainak száma: 0","odds":"2","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Federico Bernardeschi gólt szerez","odds":"3.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Bet Builder: Olaszország + 4 gól alatt","odds":"2.1","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3495204] 2021-11-12 20:45:00 Olaszország - Svájcx;