Felkészülés

A csatárokról szólhat az olaszok utolsó meccse

  • varin

Tartalékos védelem, de parádés támadósor - így várják az olaszok a cseheket.

Főpróbájához érkezett az olasz válogatott, amely az Eb-t megelőzően a cseh nemzeti csapattal randevúzik Bolognában. Roberto Mancini együttese múlt héten San Marinót gázolta le hazai pályán, ám nagy kérdés, hogy egy héttel az Eb-rajtot megelőzően mennyire töri majd össze magát a veszélyes csehekkel szemben.

{"headTitle":"Olaszország-Csehország","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-06-04 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Olaszország","odds":"1.65","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.92","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Csehország","odds":"5.13","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}

A keretszűkítés az olaszoknál is megvolt, hiába Pessina duplája a miniállam ellen, az Atalanta középpályása Mancinivel, Biraghival, Cragnóval, Ferrarival, Castrovillivel, Grifóval és Keannel egyetemben kimaradtak a végleges keretből. Így természetesen arra számíthatunk, hogy az olaszok a csehek ellen már erős kezdőt küldenek a pályára, az előzetes tervek szerint Berardi, Belotti és Insigne is kezdhet, míg Immobile a padról szállhat be segíteni.

Mióta Mancinit kinevezték, az olasz válogatott a 28 meccséből 21-et megnyert, ezeken pedig 67-14-es gólaránnyal büszkélkedhet. Ez szerződéshosszabbítást is ért a rutinos mesternek, aki a 2026-ig írt alá a szövetséggel.

Ami a cseheket illeti, egy kicsit a sötét ló szerepét ölthetik magukra Jaroslav Silhavy fiai, hiszen nagyon vegyes eredményekre képesek, ugyanakkor szakértők szerint az szólhat mellettük, hogy az olyan kulcsjátékosaik, mint Coufal, Soucek, Kral vagy Schick, egészen kiváló szezont futottak.

Az olaszoknál elsősorban a védelemmel akadhatnak gondok, Mancini több játékosát is pihentetni kénytelen, így sem Acerbi, sem a szűrő, Verratti nem léphet pályára Bolognában.

Mindkét oldalon parádés támadósorokat találhatunk, ez pedig még akkor is jó indikátor lehet a mérkőzésre, ha tudjuk, a hazaiaknak igazán már nem érdekes az eredmény, ők már a pénteki római meccsre készülnek. Változatos, közönségszórakoztató meccs sülhet ki ebből a 90 percből, amelyet valószínűleg egyik csapat sem vesz majd véresen komolyan.

{"headTitle":"Olaszország-Csehország","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-06-04 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Olaszország 1,5 gól felett","odds":"1.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"2,75 gól felett","odds":"2.05","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}
[3580217] 2021-06-04 20:45:00 Olaszország - Csehországx;