Foci-vb 2022

Megint lesimázzák az olaszok a svájciakat? - nagy értékkel bíró tippet találtunk

  • varin

Az Európa-bajnokságon kérdés sem volt, Baselben viszont lehet szoros a két csapat vb-selejtezője.

Az Európa-bajnokság csoportkörében Olaszország rendkívül sima, 3-0-s győzelmet aratott Svájc felett. A Squadra Azzurra később egészen az aranyéremig menetelt, ám a világbajnoki selejtezőkör szeptemberi első mérkőzése nem sikerült jól Roberto Manciniék számára. Ha az olaszok kapitulálnak Svájcban, még akár gondba is kerülhetnek a csoportelsőség kapcsán.

3495197

Persze korai lenne bármilyen vészharangot kongatni, de tény, hogy a C jelű az a csoport, ahol mindkét gigásznak kötelező 18 pontot szereznie a többi csapat ellen, hogy aztán egy oda-visszavágós eredmény keretében dőljön el az első hely. Ebbe a képletbe piszkált bele alaposan, szinte a semmiből érkezve Bulgária, amely Firenzében pontot csent az olaszoktól. Mivel Svájc még nem hibázott a lejátszott két meccsén, elképzelhető, hogy az olaszoknak itt egy vereség pótselejtezőt jelent majd.

Félnie persze nem kell Donnarummáéknak, hiszen Bulgáriát is ledominálták, ha pedig az Eb-n látottakból indulunk ki, az olasz keret nagyon sokkal erősebb, mint a svájci. Mint arról az előző beharangozónkban is írtunk, Mancini gyakorlatilag Eb-győztes kerettel operál, így Baselben is a legjobbak léphetnek gyepre.

Ami a helvéteket illeti, a spanyolok elleni fájdalmas kiesést követően edzőváltás következett be, no nem azért, mert ne lettek volna maradéktalanul elégedettek Vladimir Petkovic munkájával. A boszniai születésű trénert a Girondins Bordeaux kivásárolta szerződéséből, és bizony Petkovicnak is elég volt 7 év a svájci válogatott élén. Az új érát Murat Yakin indíthatja el, akit elsősorban a Baselből ismerhetünk.

Noha a helvétek első meccsükön legyőzték a görögöket, Yakinnak nincs könnyű dolga, hiszen kulcsjátékosok sora hiányzik sérülés miatt. Mbabu (17/0), Benito (13/1, Shaqiri (96/26), Embolo (48/6) és Gavranovic (35/15) is maródi, így a stabil olasz védelem ellen komoly csatárproblémái lehetnek a szakvezetőnek.

Ez pedig azt mondatja velünk, hogy muszáj a svájci gólok ellen fogadni. Az olasz védelem továbbra is parádés, az Eb-n is sikerült egyetlen kaput eltaláló lövésen tartani a helvéteket, most pedig támadók nélkül szinte sansztalan lesz elől a hazai gárda.

{"headTitle":"Svájc-Olaszország","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-09-05 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Svájc 0.75 gól alatt","odds":"2.05","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
[3495197] 2021-09-05 20:45:00 Svájc - Olaszországx;