Darts

Korán búcsúzunk Andersontól? - napi tippek a Mastersre

Górcső alá vettük a darts Masters szombati játéknapját.

Pénteken négy mérkőzéssel vette kezdetét a szezon első PDC versenye, a Masters. A világbajnok Rob Cross mellett továbbjutott Peter Wright, Raymond van Barneveld és Mensur Suljovic is. Szombaton újabb nyolc játékos mutatkozik be és a felső ágon is fény derül a negyeddöntős nevekre. 

Masters, 2. játéknap - szombat (január 27.)    
Fogadási határidő Mérkőzés 1 2
20:00 Simon Whitlock-James Wade 1.80 1.80
21:00 Daryl Gurney-Gerwyn Price 1.50 2.25
22:00 Gary Anderson-Benito van de Pas 1.14 4.40
23:00 Michael van Gerwen-Kim Huybrechts 1.03 7.25

A második est programját Simon Whitlock és James Wade összecsapása nyitja. Utóbbi karrierje mélypontját éli, tavaly borzasztó szezonja volt, amire a világbajnoki első körös betlivel tette fel a koronát. Nem is került be az idei Premier League mezőnyébe, ellentétben az ausztrállal, aki a World Grand Prix döntőjével kiharcolta az indulás jogát. A téli időszak azonban Whitlocknak sem a legjobban sült el, így csak alacsonyabb téttel ajánljuk megjátszásra a győzelmét. 

Wade-ék után Daryl Gurney és Gerwyn Price lép színpadra, azaz két Masters-újonc. Tavaly mindketten remek idényt zártak, ezért is vannak most itt, hiszen a világranglista legjobb 16 játékosa kapott meghívót Milton Keynes-be, ők pedig bőven tagjai már ennek az elit társaságnak.

Véleményünk szerint ez egy fifty-fifty meccs, ha pedig azt nézzük, hogy az egymás elleni mérlegük 5-1 a walesi javára, akkor pláne nem értünk egyet azzal, hogy Gurneyt hozták ki favoritnak. 

Kérdéses Gary Anderson állapota. - Fotó: skysports.com

A folytatásban a tavalyi döntős Gary Anderson és Benito van de Pas méri össze a tudását. Előbbi 2017-ben rangos tornagyőzelem nélkül maradt és a világbajnokságon is már a negyeddöntőben véget ért számára a küzdelem. Nem volt azonban ideális a felkészülése és egy hátsérülés is hátráltatta, amit kezeltetett is.

Most már sokkal jobb, de úgy vélem még kelleni fog néhány hónap, hogy 100 százalékos állapotban legyek. Ez a hétvége csak egy teszt lesz. 

- mondta a torna előtt a skót klasszis. 

Ilyen előjelek mellett inkább fogadnánk a hollandra, még úgyis, hogy Van de Pas megrekedt a fejlődésben és soha nem is győzte még le Andersont. 

Az est utolsó mérkőzésén mutatkozik be a világelső Michael van Gerwen, aki az elmúlt három évben nem talált legyőzőre ezen a tornán. 

Fantasztikus lenne újra megnyerni ezt a csodás versenyt, ami minden játékosnak fontos, hiszen mindenki szeretné jól indítani az új szezont. Jól érzem magam, örülök, hogy újra játszhatok, és azt hiszem még mindig jó formában vagyok, amit a világbajnokságon is megmutattam. 

- mondta a holland, aki Kim Huybrechts-cel néz majd farkasszemet. 

A belgának nem volt jó szezonja, így nem sokon múlt, hogy lemarad erről a tornáról. Akadtak jó meccsei a holland ellen, de az utolsó 15 egymás elleni összecsapásukból 14-et (!) Van Gerwen nyert meg, szóval nem kérdés, hogy ki a találkozó favoritja.