Darts

Van Gerwen igazolja a papírformát Anderson ellen? - tippek a Premier League-re

Két komoly rangadót is rendeznek csütörtök este Newcastle-ben a Premier League harmadik fordulójában.

A darts szerelmeseinek a mai is Valentin-nap, hiszen a világranglista első négy helyezettje játszik egymás ellen a newcastle-i Metro Radio Arénában. A világelső Michael van Gerwen a negyedik Gary Andersonnal, míg a harmadik Rob Cross a második Peter Wrighttal csap össze.

Premier League, 3. forduló   
  1 x 2
Mensur Suljovic-Michael Smith 2.17 3.65 2.33
Daryl Gurney-Gerwyn Price 1.77 3.80 3.15
Peter Wright-Rob Cross 2.17 4.00 2.38
Gary Anderson-Michael van Gerwen 4.25 4.15 1.47
Simon Whitlock-Raymond van Barneveld 3.65 3.85 1.67

De mielőtt a két rangadóról esne szó, lássuk az est nyitómeccsét, Mensur Suljovic és Michael Smith összecsapását. Előbbi nyeretlenül, utóbbi pedig veretlenül várja a harmadik fordulót, ennek ellenére azonban mégis rettentően kiegyensúlyozottak az oddsok, hiszen az osztrák mindkét vereségét szoros és magas színvonalú meccsen szenvedte el. Suljovic a UK Open selejtezőit kihagyta, így abszolút kipihenten, frissen várja ezt a derbit és ha az eddig mutatott formáját hozza, akkor nehéz elképzelni, hogy legalább egy pontot ne csípjen meg. Tippünk tehát 1X a meccsre, ami 1.50-es oddson fogadható. 

Suljovicékat Daryl Gurney és Gerwyn Price követi a színpadon, akik az első fordulóban egyaránt egy pontot szereztek, múlt héten viszont vereséget szenvedtek. Erre a meccsre lényegében mindketten tekinthetnek úgy, hogy kiesési rangadó, ugyanis aki itt megszerzi a két pontot nagy lépést tesz a bennmaradásért. Ez a plusz nyomás még kiszámíthatatlanabbá teszi ezt az egyébként is borzasztó nehezen tippelhető meccset. Amiben látunk fantáziát, hogy Gurney dobja a több 180-at, eddig ugyanis e tekintetben ő volt a meggyőzőbb. Erre az állami iroda 1.70-szeres pénzt fizet. 

Az est harmadik ütközetén néz farkasszemet egymással Peter Wright és a regnáló világbajnok, Rob Cross. Wright a múlt héten nagy bravúrral hátsó pályáról begyűjtötte Michael van Gerwen skalpját, Cross viszont újabb csalódást keltő teljesítménnyel nagyon simán kapott ki. Ahogyan azt korábban vesézgettük, valahol érthető az angol visszaesése, ám ha nem szeretne bajba kerülni, akkor szép lassan el kell kezdenie gyűjtögetni a pontokat.

Az eddig mutatott teljesítményük alapján csábító a skót oddsa, de érdemes lehet levédeni egy döntetlennel és 1X-be húzni 1.53-ért. 

Wrighték után a nap rangadója következik, avagy megismétlődik a 2017-es világbajnoki döntő. Könnyen elképzelhető azonban, hogy Gary Anderson és Michael van Gerwen csatája mégsem robban majd akkorát, mint amire a világ két legmagasabban jegyzett játékosától számítanánk, ugyanis a Repülő skót nincs 100%-os állapotban. Anderson teljesítményén nagyon meglátszódott az elmúlt két fordulóban, hogy még idő kell neki, hogy kilábaljon a hátsérüléséből, azonban egy győzelmet így is begyűjtött, igaz, Price finoman szólva sem volt a helyzet magaslatán. Van Gerwen természetesen teljesen más kaliber, és jelenleg csak klasszis teljesítménnyel verhető. Kérdés, hogy Gary képes lesz-e megújulni, ugyanis az idén eddig mutatott játéka szinte biztosan kevés lesz a holland ellen. 

Gary Anderson-Michael van Gerwen
hatharom.com
Van Gerwen nyer
@1.47
Fogadási határidő: 22:00

Az est utolsó mérkőzését is érdemes lesz megvárni, hiszen Simon Whitlock és Raymond van Barneveld személyében két veretlen játékos feszül egymásnak. Az ausztrál egyelőre a meglepetésember, ugyan tudjuk róla, hogy kiváló dartsos, de ilyen rajtra aligha számított tőle bárki is. Barney is jó formának örvend, ettől függetlenül azonban nem értünk egyet az oddsokkal, és dupla pénzért igen jó befektetésnek tűnik, hogy Whitlock legalább az egyik pontot megcsípi.