Darts

Fogadjunk, hogy sok 180 lesz - tippek a Premier League-re

Immáron megcsappant mezőnnyel, Sheffieldben folytatódnak a Premier League Darts küzdelmei. Április 12-én Raymond van Barneveld és Peter Wright duplázik.

Múlt hét csütörtökön Liverpoolban tízről nyolc főre csökkent a mezőny létszáma, két újonctól, Mensur Suljovictól és Gerwyn Price-tól vettünk búcsút. A folytatásban a versenyben maradt dartsosok ismét megmérkőznek egymással, avagy jönnek a visszavágók. Április 12-én Sheffieldben vendégeskedik a mezőny, amely helyszín 2007 óta részese a Premier League-nek. 

Premier League, 10. forduló   
  1 x 2
Raymond van Barneveld-Daryl Gurney 2.33 3.65 2.17
Gary Anderson-Peter Wright 1.73 3.85 3.10
Simon Whitlock-Michael van Gerwen 8.75 6.50 1.15
Michael Smith-Rob Cross 3.10 3.75 1.77
Raymond van Barneveld-Peter Wright 2.58 3.70 2.02

A 10. forduló küzdelmei Raymond van Barneveld és Daryl Gurney összecsapásával indul. A két játékost mindössze egy pont választja el egymástól a tabellán, azonban mégis az északír fut sokkal meggyőzőbb szezont. Barney nem találja a játékát, különösen szenved a kiszállókkal, ez pedig legutóbb egy 0-7-es pofont jelentett a számára. Nagy javulásra lenne szüksége a rájátszás megcsípéséhez, ráadásul ennek a javulásnak most kellene eljönnie, hiszen ez az a forduló, amikor duplázik. De miután a hétvégén sem brillírozott a Dutch Darts Masters selejtezőjében és a Players Championship versenyeken, így semmi jel nem utal arra, hogy éppen most mutatja majd a szebbik arcát. Ilyen oddson gondolkozás nélkül veretnénk, ám Gurney mellett is ott a kérdőjel, hiszen éppen egy hete született meg a kisfia, így az elmúlt napokban apaságból vizsgázott. Nem tudni mennyi ideje maradt az edzésekre és mennyire lesz friss fejben. Szóval ez tipikusan egy "nobet" meccs. 

Ismét remizik a két klasszis skót dartsos? - Fotó: PDC

Nem vagyunk sokkal könnyebb helyzetben akkor sem, ha Gary Anderson és Peter Wright meccsén keressük a "tuti" tippet. A két skót Berlinben egy parádés meccset vívott, ami végül 6-6-os döntetlennel zárult. Benne van a pakliban, hogy most sem bírnak egymással, ugyanis utóbbi kijönni látszik a gödörből, az elmúlt két fordulóban már korrekt játékot tett a színpadra. Mindkettejüknek nagyon kell a pont, hiszen jelenleg egyikük sincs rájátszást érő helyen. Győztesre itt nem mernénk tippelni, arra viszont jó esély mutatkozik, hogy legalább hét maximumot dobnak. 

Gary Anderson-Peter Wright
hatharom.com
180-ak száma - Több, mint 6.5
@1.85
Fogadási határidő: 20:50

Akinek nincs miért aggódnia az Michael van Gerwen, aki zsinórban hét győzelemnél jár és természetesen Simon Whitlock ellen is masszív favoritnak számít. Az ausztrál Varázsló ugyanis nem találja a csodaszert a zöld "szörny" ellen, hiszen az elmúlt 20 meccsükből 19-szer kikapott Van Gerwentől. Ettől függetlenül 1.15-ért semmi érték nincs a világelső holland győzelmében, a -3.5-ös hendit pedig rizikósnak gondoljuk, hiszen Whitlock idén számtalanszor előhúzta már a klasszis játékát, illetve nem mellesleg Leeds-ben is csak három leg volt köztük. Amiben fantáziát látunk, hogy Whitlock dob legalább három 180-at, ugyanis összességében egy jó meccsre számítunk és az ilyeneken az ausztrál hozni szokta a tömeget. 

  • Whitlock 180-as dobásai - 2.5 felett @ 1.90 

Smith revansra készül a világbajnok ellen. - Fotó: PDC

A forduló rangadóján a második Michael Smith és a harmadik Rob Cross feszül egymásnak. A világbajnokságon egy egészen parádés meccset vívtak, mint ahogyan nem lehetett okunk a panaszra a Leeds-ben lejátszott visszavágójuk után sem. Ami ezekben közös, hogy mindkettő szoros volt és mindkettő Cross javára dőlt el. Smith-nek ez egy nem rossz lehetőség a revansra, hiszen a 14 pontjával nyugodtan várhatja ezt az estét, Cross pedig az elmúlt két fordulóban semmi extrát nem nyújtott. Az 1X 1.83-ért nem tűnik rossz befektetésnek, ám az értéket itt is a 180-as piacon találjuk, miszerint Cross dob több maximumot. Bár Smith sem rossz a játék ezen területén, de a versenyben maradt játékosok közül ő rendelkezik a legkevesebb 180-nal, meccsenként csupán 2.2-es átlagot tud felmutatni, míg Cross az elmúlt hét fordulóban hatszor dobott legalább 4-et. 

  • Cross dob több 180-at @ 1.83

Az est utolsó mérkőzésén ismét Raymond van Barneveldet és Peter Wrightot szólítják majd a színpadra. Ki-ki meccs a rájátszást illetően, hiszen jelenleg a hetedik és nyolcadik helyen állnak. Wright örvend a jobb formának és vélhetően nagyon szeretne visszavágni a glasgow-i 1-7-ért. Ha nem javul fel a holland, akár könnyű 1.44-szeres pénz is ütheti a markunk az X2-vel. 

  • Wright vagy döntetlen @ 1.44