Darts

Turpisságot szimatolunk a Barney-Van Gerwen csúcsderbin - tippek a Premier League-re

Csütörtökön jön a Premier Legaue nyolcadik fordulója, terítéken pedig többek között Raymond van Barneveld és Michael van Gerwen rangadója.

Fogadás szempontjából zseniálisan jól sikerült az előző forduló, hiszen minden tippünk, megérzésünk, gondolatunk bejött. No, de az önfényezésből ennyi elég is, hiszen itt a nyakunkon az újabb játékhét. Skóciából Észak-Írországba teszi át a mezőny a székhelyét, ahol a nyolcadik forduló keretén belül Belfastban mérik össze a tudásukat. 

Premier League, 8. forduló   
  1 x 2
Mensur Suljovic-Gary Anderson 4.25 4.15 1.47
Michael Smith-Gerwyn Price 1.62 4.00 3.55
Raymond van Barneveld-Michael van Gerwen 5.75 5.00 1.26
Daryl Gurney-Rob Cross 4.15 4.10 1.52
Simon Whitlock-Peter Wright 2.75 3.80 1.87

Az est Mensur Suljovic és Gary Anderson derbijével indul, ami a kiesés szempontjából előbbinek rettentően fontos, hiszen jelenleg csak a jobb legarányának köszönhetően helyezkedik a vonal felett. De a bukik úgy vélik, hogy Gerwyn Price mellett ő lesz a másik kieső. Tény, hogy nincs könnyű helyzetben az osztrák, hiszen az Ítéletek Éjszakáján Michael van Gerwen ellen kell helytállnia. De most még koncentráljunk az Anderson elleni meccsére, ami legalább annyira nehéznek ígérkezik, miután a Repülő Skót igencsak begyújtotta a rakétákat a Premier League-ben. Anderson ráadásul nem utazott el Leverkusenbe a szezon első European Tour-megmérettetésére, így kipihenten várhatja ezt a meccset.

Anderson a favorit, de Suljovic kemény falatnak ígérkezik. - Fotó: PDC

Garynek áll a két pont, de Mensur a nem túl előkelő helyezése ellenére egyáltalán nem nyújt rossz teljesítményt, szóval nyugodt szívvel nem foagdnánk ellene.

A 180-ak terén viszont még mindig nem jeleskedik az osztrák, tehát ismét van ráció abban, hogy az ellenfele többet dob nála. Anderson meccsenként átlagban 4-et vállal, míg Suljovicnál ez a szám az 1.5-öt sem éri el.
  • Anderson dobja a több 180-at @ 1.33

Suljovichoz hasonlóan rettentően kellene a pont az utolsó helyen tanyázó Gerwyn Price-nak is. Ha a walesi kikap Michael Smith-től és begyűjti a hatodik vereségét, akkor könnyen lehet, hogy Liverpoolban már tét nélkül lesz kénytelen színpadra állni. Egy győzelemmel viszont még szorítaná azt a bizonyos utolsó szalmaszálat. Igazából abból a szempontból nincs rossz helyzetben, hogy Smith mellett még Simon Whitlockkal kell megmérkőznie, tehát két olyan játékossal, akikkel előzetesen papíron harcban lett volna a kiesés elkerüléséért. Az már más kérdés, hogy Smith váratlanul jól teljesít és jelenleg 10 egységgel a második a tabellán. Ettől függetlenül az angolnak is fontos ez a meccs, hiszen a playoff szempontjából értékes két pontot gyűjthet. Miután Smith körátlagokban nem sziporkázik, így Price-nak talán most van a legjobb esélye a győzelemre. Szoros meccset várunk, 7-5, 5-7, 6-6 körüli eredménnyel, tehát jó befektetés lehet 2.20-ért az over 11.5 leg

Vajon most ki örülhet majd a holland klasszisok rangadóján? - Fotó: PDC

Smith-ék után a hollandoké a főszerep, Raymond van Barneveld és Michael van Gerwen az 53. randevújára készül. Tavaly ugyanígy az Ítéletek Éjszakája előtti fordulóban ütköztek, és Van Gerwen éppen azon a meccsén veszítette el a veretlenségét, miután honfitársa 7-5-re nyert Manchesterben. Most is hasonló a helyzet, Van Gerwen hat győzelemmel vezeti a tabellát, Barney messze a kieső helyektől, ám a playoff tekintetében jól jönne neki az "ajándék" két pont.

Nem mondjuk, hogy a világelső holland tavaly leadta a meccset, de jobb óvatosan bánni ezzel a párharccal. Barney egyébként is képes megtáltosodni Van Gerwen ellen.

A bukik azonban nem sok esélyt adnak a holland nagypapának, hiszen a győzelme 6.00 odds felett is fogadható, az 1X pedig 3.40-szeres kasszát ér. Ezek ugyan csábító oddsok, de inkább 3.5 leggel támogatnánk meg Barneyt. Ha csal is a szimatunk, nem gondoljuk, hogy Van Gerwen megsemmisítő verést mér honfitársára - még ha korábban volt is erre példa.

  • Hendikep - Barneveld +3.5 @ 1.61

A holland derbi után is érdemes lesz ébren maradni, ugyanis az év egyik levarázslatosabb bevonulását láthatjuk majd, amikor is Daryl Gurney színpadra lép. Az északír egyébként is mindig megénekelteti a közönséget, most azonban a hazai szurkolók előtt fantasztikus támogatásra számíthat. Éppen a regnáló világbajnok Rob Crossnak jutott az a nem túl hálás szerep, hogy Gurney-vel játsszon Belfastban, bár biztosan egy élmény lesz az angolnak is.

Komoly támogatást kaphat a hazai közönségtől Gurney. - Fotó: PDC

Cross parádés formának örvend, hiszen az elmúlt öt fordulóban mindig győztesen hagyhatta el a színpadot. Gurney sem panaszkodhat, múlt héten négy döntetlen után végre a győzelem is összejött neki, miután Suljovicot 7-3-ra verte. 

Minden alkalommal, amikor ikszeltem, én voltam elől, ezért nagyon örülök, hogy végre sikerült nyernem. Ez sokat jelent számomra, mert 16 héten át versenyben szeretnék lenni. Az átlagom ott van a topon, de a kiszállóknál javulnom kell. Nagyon várom a Rob elleni ütközetet. 

A PL-formájuk alapján abszolút benne van a pakliban egy adok-kapok, ami a kiszállókon dől majd el. Ilyen szempontból erősen Crossnak áll a meccs, de a közönség lehet befolyásoló tényező.

Daryl Gurney-Rob Cross
hatharom.com
180-ak száma - Több, mint 7.5
@2.00
Fogadási határidő: 22:00

Az est utolsó mérkőzésén Simon Whitlock és Peter Wright néz farkasszemet egymással. Előbbi nyugodtan várhatja ezt a fordulót, utóbbi viszont a vállsérülése miatt az elmúlt három meccsén egyaránt 7-1-re kapott ki. Wright jelenleg négy ponttal az utolsó előtti, a bennmaradáshoz pedig a -19-es legarány miatt a pontegyenlőség sem segít. Meg kell tehát tolnia a skótnak az utolsó két fordulóban, ha nem akar búcsúzni. Mindenféleképpen bizakodásra ad okot, hogy a hétvégén Leverkusenben döntőzött, ráadásul végig igen jó számokat hozott. Az önbizalmának viszont az kevésbé tett jót, hogy a finálét végül meccsnyilakról bukta el Van Gerwen ellen...

Mindenesetre a szombati és vasárnapi jó teljesítménye miatt keményen elkezdett esni Wright oddsa, amit mi köszönünk szépen, így ugyanis 1.80-ért fogadható az 1X. A skóton ott lesz a nyomás, ráadásul egy-egy jobb teljesítményt a korábbi hétvégéken is előhúzott, de a PL-ben nem tudott kijönni a gödörből. De, ha át is menti a Leverkusenben mutatott játékát, akkor sincs garancia a győzelmére, ugyanis Whitlock jó formának örvend és múlt héten Andersontól is klasszis játék kellett ellene.

  • Whitlock vagy döntetlen @ 1.80