Darts

Jó befektetés a friss apuka ellen fogadni - tippek a Premier League-re

Szerda este jön a két rotterdami fordulóból az első, terítéken öt nagyszerű összecsapás.

Nem véletlenül jelentkezünk már szerdán reggel Premier League Darts előzetessel, ugyanis ma este Rotterdamban pótolják a korábban Exeterben elmaradt fordulót - majd csütörtökön ugyancsak Ahoy-ban lépnek színpadra a játékosok. 

Premier League, 11. forduló   
  1 x 2
Michael Smith-Gary Anderson 3.15 4.00 1.77
Rob Cross-Daryl Gurney 1.77 3.80 3.10
Raymond van Barneveld-Simon Whitlock 2.12 3.65 2.48
Peter Wright-Michael van Gerwen 5.25 4.80 1.31
Rob Cross-Gary Anderson 2.28 3.95 2.28

A menüsor első fogása Michael Smith és Gary Anderson presztízsderbije. A tanítvány néz farkasszemet a mesterével, immáron 12. alkalommal. Legutóbb Smith 1-5-ös hátrányból nyert 7-5-re, de gyorsan hozzá kell tenni, hogy ez a nyitófordulóban volt, amikor Anderson még küszködött a hátsérülésével. Azóta sokkal jobb formába lendült a kétszeres világbajnok skót, így pedig ő számít a mérkőzésük favoritjának, ugyanakkor Smith csodás PL-szezont fut. Az angol egyedül Michael van Gerwen ellen nézett bele egy nagyobb arányú vereségbe, ezt leszámítva vagy nyert vagy két leg különbséggel maradt alul. Véleményünk szerint bármelyikük felé is billenjen a mérleg nyelve, nem lesz sima meccs.

  • Legek száma - 10.5 felett @ 1.44

Gurney kemény este elé néz a regnáló világbajnok ellen. - Fotó: PDC

Három hete Belfastban Rob Cross és Daryl Gurney vívta az idei PL-szezon egyik legnívósabb meccsét, most pedig rövid időn belül újra összemérhetik az erejüket. Észak-Írországban Gurney a hazai közönség jelentette teher alatt sem roppant meg és rettentően masszív játékkal tudott 7-5-re diadalmaskodni. Ez az összecsapásuk most egy kicsit más lesz, egyrészről Cross-nak nem kell "szembeszélben" dobnia, másrészről Gurney-nek az elmúlt időszakban nem a darts volt a legfontosabb, hanem a két hete megszületett kisfia. Az északír harcos el is mondta, hogy sok álmatlan éjszakája volt és a gyakorlásra jóval kevesebb ideje jutott. Ettől függetlenül múlt héten Barneyt nagyszerű játékkal verte, Cross ellen viszont jóval nagyobb lesz rajta a nyomás, az angol ugyanis tömegben is klasszis szintet képvisel. Véleményünk szerint ezen a meccsen már lesz jelentősége annak, hogy Gurney-nek kevesebb ideje jutott az utóbbi időben a gyakorlásra. 

Érdemes lehet sok 180-ra is fogadni, ugyanis Gurney ebben élen jár a mezőnyben, de Cross-t sem kell félteni. Belfastban ketten együtt 13-at termeltek...
Rob Cross-Daryl Gurney
hatharom.com
Cross nyer
@1.77
Fogadási határidő: 20:50

A folytatásban jön az első holland, méghozzá az a Raymond van Barneveld, akinek rettentő nagy szüksége van a támogatásra, ugyanis egyrészről nem áll jól a tabellán, másrészről nem igazán találja a helyes ösvényt. A múlt héten a testbeszéde is arról árulkodott, hogy valami nincs rendben nála. Nagy kérdés, hogy Rotterdam fordulópontot jelent-e számára, ugyanis egy újabb vereség megpecsételné a sorsát. Márpedig Simon Whitlock ellen kemény este elé néz, az ausztrál ugyanis összességében jó PL-t fut és még minden esélye megvan a rájátszásra. Annak ellenére, hogy Barney csak árnyéka önmagának, a félelmetes hazai tábor miatt ez a párharc abszolút háromesélyes. Amin érdemes lehet elgondolkozni, az az X2 1.61-es oddsért.

Van Gerwen sokat profitálhat a hazai közönségből. - Fotó: PDC

Az egyik holland kedvence után Michael van Gerwen személyében rögtön jön a másik. A világelső hollandra rangadó vár Peter Wright ellen, bár könnyen lehet, hogy ez lesz a nap legegyoldalúbb derbije. Wright is duplázott a múlt héten, és bár Barneyt legyőzte, Andersontól viszont simán kikapott, így maradt a tabellán a 8. helyen, vagyis jelenleg az utolsó. Van Gerwen ezzel szemben szárnyal, 10-ből 9 meccset behúzott, igaz, azt az egyetlen vereséget éppen Wright ellen szedte be még a második fordulóban. A revansra azonban keresve sem találhatna jobb helyszínt MvG, Wright jelenleg fejben nagyon nincs egyben, a rotterdami közönséggel pedig így nagyon nehezen fog tudni megharcolni.

  • Hendikep - Van Gerwen -2.5 @ 1.72

Az est zárómeccsén két világbajnokot, Rob Cross-t és Gary Andersont szólítják majd ismét a tábla elé. Bármilyen eredménnyel is záruljon az első fellépésük, ez azért kemény presztízs csatának ígérkezik. Nem is olyan régen, két hete Liverpoolban meccseltek először, amit Cross 7-5-tel tudott behúzni. Akkor nem hozták ki egymásból a legjobbat, talán most ez megtörténik. Teljesen háromesélyes meccs, ember legyen a talpán, aki itt megtippeli az eredményt.