Darts

Ilyen oddson ez a fogadás ajándék - tippek a Premier League-re

Meglepően jól fizet Daryl Gurney győzelme Peter Wright ellen Aberdeenben.

Elérkeztünk az alapszakasz utolsó fordulójához, amelynek az aberdeeni BHGE Arena ad otthont. Egy kérdés maradt, miszerint Gary Anderson vagy Daryl Gurney csatlakozik negyedikként a Michael van Gerwen, Michael Smith, Rob Cross trióhoz a rájátszásba. 

A világbajnok skót klasszis várja jobb helyzetből az estét, hiszen mindössze három leget kell fognia, már amennyiben Gurney 7-0-ra tud nyerni...Félig-meddig tehát egy lefutott történet ez, de láthattunk már nagy csodákat, így ne adjuk oda előre a továbbjutást Andersonnak.

Premier League, 15. forduló   
  1 x 2
Michael Smith-Raymond van Barneveld 2.17 3.65 2.33
Simon Whitlock-Rob Cross 5.50 4.60 1.31
Peter Wright-Daryl Gurney 2.17 3.65 2.33
Michael van Gerwen-Gary Anderson 1.52 4.15 4.05

A fordulót Michael Smith és Raymond van Barneveld ütközete nyitja. Az angol szinte biztosan a második vagy harmadik helyen végez, tehát az elődöntőben nem találkozik majd Van Gerwennel. Teljesen nyugodtan várhatja ezt a meccset, mint ahogyan a hatodik helyről Barney is. A holland legenda az ötödik pozíciót még megcélozhatja, ami 10 ezer fonttal több pénzt jelentene számára, ám igazán a revans miatt lehet motivált, hiszen Liverpoolban 7-0-ra páholta el őt Smith. A múlt héten mindketten jól dobtak és ebbe a meccsbe is benne van egy jó kis felszabadult adok-kapok.

Szerk.: Smith mellhártyagyulladással bajlódik, ami miatt tegnap orvosnál járt. Elutazott Aberdeenbe, játszani fog, de nem lehet tudni milyen állapotban lesz. 

  • Legek száma - 11.5 felett @ 2.00

Oddsok alapján Rob Cross győzelme a legbiztosabb Simon Whitlock ellen. Az angol ugyan biztos rájátszás résztvevő, ám egy vereséggel vagy döntetlennel elbukhatja a harmadik helyét és akkor az elődöntőben Van Gerwent kapja. Ezt nyilván szeretné elkerülni, ehhez pedig nem kell mást tennie, mint megszerezni a két pontot az ausztrál ellen. Whitlock a manchesteri Gary Anderson elleni meccsét leszámítva hetek óta gyenge átlagokkal operál. Ha ezen nem tud javítani, akkor Crossnak ez egy könnyű ujjgyakorlat lehet.

Gurney-nek nagyon kevés sansza maradt a rájátszásra. - Fotó: PDC

Daryl Gurney nem a levegőbe beszélt, amikor azt mondta, hogy soha nem adja fel és ebben a világ egyik legjobbja. Hatalmasat harcolt a múlt héten, de csak egy ikszre volt jó Michael Smith ellen, így pedig mint azt feljebb vázoltuk, a rájátszás már nagyon nehezen elérhető számára. Ahhoz, hogy legyen bármiféle esélye, legalább öt leg különbséggel kellene legyőznie Peter Wrightot. Ez egyébként nem is annyira lehetetlen, ugyanis a skót idén váratlanul sok nagy arányú verésbe nézett bele. Meglepő, hogy Gurney az underdog, pedig az egész Premier League alatt sokkal meggyőzőbb volt a játéka és többször bizonyította, hogy a legjobbak között a helye. Ajándék szaga van az X2-nek 1.61-ért, de bátrabbak simán az északírt is behúzhatják. 

Peter Wright-Daryl Gurney
hatharom.com
Gurney nyer
@2.33
Fogadási határidő: 21:00

Az est utolsó összecsapásán Michael van Gerwen és Gary Anderson csap össze. Nagy kérdés, hogy Gurney mennyire tudja rápakolni a nyomást a skótra, mindenesetre Andersonnak se így, se úgy nem lesz egyszerű dolga, ugyanis a holland félelmetes formában játszott a hétvégén. Míg ugye Anderson elég rendesen leeresztett az alapszakasz végére és két vereséggel érkezett Aberdeenbe. Papíron egyértelműen Van Gerwennek áll ez a rangadó, azonban a skót publikum nem arról híres, hogy visszafogná magát, így a hollandnak sem lesz ez egy sétagalopp.