Darts-vb 2024

Már az első meccsén bajba kerül a címvédő és világelső Smith?

Akár egy nagyon kellemetlen és veszélyes ellenfelet is kaphat a 2023-as világbajnok Michael Smith.

Apa, kezdődik!

Vége a várakozásoknak, pénteken 20 órakor elrajtol a 2024-es PDC-világbajnokság és hagyományosan már az első játéknapon tábla elé szólítják a címvédőt, nevezetesen Michael Smith-t. A világelső angol ellenfele még nem ismert, de azt azért már tudjuk, hogy vagy Kevin Doets vagy pedig Stowe Buntz ellen kell majd megmérkőznie.

A holland és az amerikai ütközetével kezdődik egyébként a világbajnokság, ami kapásból egy nagyon izgalmas párosítás, leginkább Buntz miatt. Az amerikai Peter Wrightot ugyanis láthattuk az ősszel a Grand Slam of Darts-on és bizony óriási meglepetésre először megnyerte a csoportját, majd az egyenes kieséses szakaszban a negyeddöntőig jutott. Aki így tud debütálni a profik között nagyszínpadon, azt az Ally Pally-ben sem féltjük, szóval érdekes, hogy a fogadóirodák inkább a holland továbbjutását várják. Tény, hogy a fiatal hollandot jobban ismerhetjük, de olyan nagy dolgokat a profik között még nem láthattunk tőle, nem egy Josh Rock, aki berobbant a mezőnybe.

Tartjuk tehát a korábbi tippünket, hogy Buntz megnyerheti ezt a meccset és nem vennénk mérget arra, hogy nem tud majd pariban lenni Smith ellen. A címvédő magához képest borzasztóan gyenge őszön van túl, különösen fájó lehetett számára a Grand Slam-betli, ahol a csoportkörben kiesett. Nyilván a világbajnokságra felszívja magát, de csak a név kevés lesz a továbbjutáshoz, mögé kell tenni a teljesítményt is. Meglátjuk sikerül-e Smith-nek.


✅ Tipp #1: Buntz nyer Doets ellen @2.10

Fogadási határidő: december 15. 20:10


Az est második meccsén Cameron Menzies és Rusty-Jake Rodriguez feszül egymásnak, ami egy elég kiszámíthatatlan csörtének ígérkezik. A legfiatalabb Rodriguez-testvér az utolsó szalma szálba kapaszkodva kvalifikált a világbajnokságra, ami abból a szempontból mindenféleképpen meglepetés, hogy alapvetően nem sokat mutatott a szezonban. Talán emiatt is inkább a skót felé húznak a fogadóirodák, akinek a nevével azért néhány major tornán találkozhattunk az évben. Menzies viszont elég bohókás figura, viszonylag ritkán tud hullámzás nélkül lejátszani egy meccset, így nem lepődnénk meg, ha döntő szettben dőlne el a továbbjutó kiléte.


✅ Tipp #1: 4.5 szett felett @2.51

Fogadási határidő: december 15. 21:10


A skót-osztrák csata után Simon Whitlock és Paolo Nebrida lép színpadra, ami elsőre egy nagyon egyoldalú meccsnek tűnik, de nem szabad belesétálni a bukik csapdájába. Tény, hogy a két játékos közül az ausztrál a jóval nagyobb név, aki sorozatban 15-ik PDC-világbajnokságán vesz majd részt, ám a formája bőven hagy kívánnivalót maga után. Whitlock néhány éve még nem hiányozhatott a major tornák főtáblájáról, idén viszont alig találkozhattunk a nevével, a World Grand Prix-ra, a World Matchplay-re, a Grand Slamre és az Európa-bajnokságra sem tudta kvalifikálni magát.

Nincs tehát nagy éve a legendás Varázslónak és az előző világbajnokságon éppen egy Fülöp-szigeti izzasztotta meg. Akkor Christian Perez ellen kényszerült döntő szettre és bizony Nebrida sem ügyetlen dartsos. A másik Fülöp-szigeteki is ott volt a tavalyi mezőnyben és Perezhez hasonlóan döntő szettben kapott ki. Ha Whitlock a 2023-as formáját hozza, akkor messze nem lesz ez olyan sima csörte, mint amit a szorzók sugallnak.


✅ Tipp #1: 3.5 szett felett @3.00

Fogadási határidő: december 15. 22:10