Darts

Ennyiért nagy hiba lenne kihagyni Barneveldet a sérült Wright ellen - tippek a Premier League-re

A holland nagypapa Glasgow-ban rúghat bele egyet a skót Peter Wright-ba, aki hetek óta vállproblémákkal küszködik.

Hetedik állomásához érkezett a Premier League Darts sorozata, ezúttal Skóciában, a glasgow-i SSE Hydro Arénában vendégeskedik a mezőny. 

Premier League, 7. forduló   
  1 x 2
Daryl Gurney-Mensur Suljovic 2.38 3.70 2.17
Michael van Gerwen-Michael Smith 1.26 5.00 5.75
Gary Anderson-Simon Whitlock 1.42 4.40 4.80
Peter Wright-Raymond van Barneveld 2.38 3.65 2.17
Robb Cross-Gerwyn Price 1.31 4.70 5.25

Az est Daryl Gurney és Mensur Suljovic összecsapásával veszi kezdetét, amely a bennmaradást illetően kulcsfontosságú meccs, ugyanis jelenleg négy-négy ponttal éppen a vonal felett tartózkodnak. Mivel mindkettejükre nehéz meccsek várnak az utolsó két fordulóban, így rettentően értékes a Glasgowban megszerezhető két pont. Statisztikailag a mérkőzés érdekessége, hogy a legjobban kiszállózó játékos találkozik a legrosszabbal.

Suljovic közel 47%-os hatékonysággal dobálja a duplákat, Gurney viszont a 30%-ot sem éri el. Ugyanakkor tömegben viszont az északír rendre nagyon erős.

Ha hozzák az eddig mutatott formájukat és hozzávesszük a meccs tétjét, akkor könnyen pontosztozkodás lehet a vége, ami Gurneynek már az ötödik lenne. Fogadás szempontjából az ikszre kínált 4.50 körüli oddsban akad fantázia, de a legbiztosabb tippnek a Gurney dobja a több 180-at tűnik, miután az északír 23-mal eddig a legeredményesebb, az osztrák viszont csak 9-et dobott, ami meccsenként 1.5-ös átlag.

  • Gurney dobja a több 180-at @ 1.33

Sorozatban ötödik győzelmére készül Van Gerwen. - Fotó: PDC

Kevésbé kell izgulnia a bennmaradást illetően Michael van Gerwennek és Michael Smith-nek, ugyanis jelenleg ők ketten állnak a tabella élén. Amikor legutóbb a Premier League keretén belül összecsaptak, annak egy 123.40 pontos körátlag rekord lett a hozománya, melyet természetesen a világelső holland dobott. Akkor Smith közel állt, hogy nullára kapjon ki, de végül megúszta. Ettől függetlenül azonban elmondása szerint szeret Van Gerwen ellen játszani: 

Amikor visszatértem a Premier League-be, akkor ezt, és a Gary Anderson elleni meccseket vártam a legjobban. Szeretek Michaellel meccselni. Remélem jó kis tűzijáték lesz. Ha 6-6-ot játszunk, akkor is képesek vagyunk 10 perc alatt lezavarni. 

Smith kényelmes helyzetből várja a meccset, ám ahhoz, hogy ne legyen egyoldalú, muszáj javulnia, ugyanis most aligha lesz elengendő a pontszerzéshez egy 90-95 közötti átlag. 

  • Hendikep - Van Gerwen -2.5 @ 1.53

Az est harmadik meccsén lép pályára az első skót, méghozzá a kétszeres világbajnok Gary Anderson, aki a negyedik Simon Whitlockkal néz majd farkasszemet. Gary csak a hatodik helyen áll és mindössze 1 pont választja el a vonal alatt álló Peter Wrighttól, szóval, ha nem akar gondba kerülni, akkor a három döntetlen után most már meg kell kaparintania a két pontot. Egy hete még simán behúztuk volna Andersont, ám Whitlock feltámadt és kitűnően játszott Nottinghamben. Ezek után nehéz jósolni, de ami biztos, hogy a nem a kedvességéről híres glasgow-i közönség mindent megtesz majd, hogy az ausztrált kizökkentse. 

Fontos két pontot szerezhet Barneveld. - Fotó: PDC

Anderson után rögtön jön a másik skót, Peter Wright, akinek még nagyobb szüksége lesz a támogatásra, ugyanis nagyon komoly gödörbe került.

Teljesen elveszítette a fonalat, az elmúlt két fordulóban nagyon gyenge játékkal két nagyon sima verésbe nézett bele, amivel igen nehéz helyzetbe sodorta magát. Mentségére szóljon, hogy vállsérüléssel bajlódik.

Most Raymond van Barnevelddel méri össze a tudását, aki szintén nincs élete formájában, de éppen a múlt héten mutatta meg, hogy küzdeni még mindig nagyon tud és óriási hiba lenne leírni őt. Miután Barney-t Glasgowban is szeretik, így ez esetben nem gondoljuk befolyásoló tényezőnek a skót publikumot, 2.00 feletti oddson pedig tetszetős Barney győzelme.

  • Barney vagy döntetlen @ 1.53
  • DNB (döntetlen esetén a tét visszajár) Barney @ 1.80
Peter Wright-Raymond van Barneveld
hatharom.com
Barney nyer
@2.17
Fogadási határidő: 21:00

A forduló zárómeccsén a regnáló világbajnok Rob Cross és az utolsó Gerwyn Price csap össze. Papíron a nap legegyértelműbb meccse, miután Cross elkapta a fonalat és négy hete veretlen, így nem lehet kérdés az újabb győzelme, hiszen Price minden tekintetben a mezőny végén kullog. 

Az utóbbi időben keményen dolgozom és jól érzem magam. A múlt héten kitűnően dobtam a kiszállókat, tömegben ugyan nem voltam olyan könyörtelen, de folyamatosan fejlődök. 

- mondta Cross, aki immáron már a harmadik helyen áll a tabellán.