Darts

Andersonnal kifoszthatjuk a bukikat - tippek a Premier League-re

Csütörtök este a 13. forduló keretén belül Manchesterben folytatódnak a Premier League Darts küzdelmei.

Egyre inkább élesedik a helyzet, Manchesterben néhányan már győzelmi vagy pontszerzési kényszer alatt kell, hogy teljesítsenek. Egyedül Simon Whitlock helyzete kilátástalan, a többieknek viszont még reális esélyük van a rájátszásra, bár azért már körvonalazódni látszik, hogy kikkel találkozunk majd a londoni nagydöntőben.

Premier League, 13. forduló   
  1 x 2
Peter Wright-Michael Smith 2.02 3.70 2.58
Daryl Gurney-Michael van Gerwen 6.25 5.00 1.26
Simon Whitlock-Gary Anderson 6.25 5.00 1.26
Raymond van Barneveld-Rob Cross 3.30 4.20 1.67
Michael Smith-Michael van Gerwen 5.50 4.95 1.31

Az est első mérkőzésén Michael Smith azzal a Peter Wrighttal néz farkasszemet, aki az angol negyedik helyére ácsingózik. A skót szempontjából a képlet meglehetősen egyszerű: ha kikap vagy döntetlent játszik, akkor matematikai esélye sem marad a rájátszásra, hiszen jelenleg öt pont van köztük, a hátralévő fordulókban pedig maximum négy szerezhető. Wright tehát győzelmi kényszer alatt lép majd színpadra és nagy kérdés, hogy jelenlegi formájában ezzel miként tud majd megbirkózni. Mindenesetre ez egy olyan faktor, ami abszolút kiszámíthatatlanná teszi ezt a párharcot. 

Van Gerwen két győzelemmel feledtetné a rotterdami "betlit". - Fotó: PDC

Smith-hez jelenleg Daryl Gurney van a legközelebb, aki Manchesterben a bosszúra éhes Michael van Gerwennel találkozik. Az északírnek akkor válik égetően fontossá a pontszerzés, amennyiben Smith nem kap ki, hiszen akkor eredménytől függően négy vagy öt pontra nyílik köztük az olló. Gurney-nek azonban pokolian nehéz dolga, hiszen Van Gerwen két rotterdami vereség után várja ezt az összecsapást, és abban biztosak lehetünk, hogy a világelső holland most mindent megtesz majd a győzelemért. Nem túl hálás feladat egy feldühített Van Gerwen ellen játszani. Véleményünk szerint a holland behúzza, de Gurney rágós falat lesz.

A 180-akra érdemes lehet rámenni, úgy készültünk, hogy 7.5 lesz a line, ehhez képest 6.5-nél húzták meg, szóval így nem kérdés, hogy bombázzuk az overt. 
Daryl Gurney-Michael van Gerwen
hatharom.com
180-ak száma - Több, mint 6.5
@1.70
Fogadási határidő: 20:50

A forduló legsimább meccse lehet Simon Whitlock és Gary Anderson összecsapása. Az ausztrál az Ítéletek Éjszakája óta nem tudott pontot szerezni, így a negyedik helyről visszaesett a nyolcadikra, és gyakorlatilag minden esélye elszállt a rájátszásra. Anderson éppen ellentétes utat jár be, begyújtva a rakétákat az ötödik helyről a másodikra jött fel és már csak egy pont választja el Van Gerwentől. Gary parádésan jól játszott Rotterdamban és jelenleg zsinórban négy győzelmet számlál.

Ha Whitlock nem képes megújulni, akkor egy komolyabb pofonba is belenézhet, hiszen a skót az elmúlt négy meccsén három legnél többet senkinek sem engedett.

-3.5-ös hendivel kétszeres pénzt fizet Anderson sikere, a biztonsági -2.5-tel 1.61-et, de ha igazán bátrak vagyunk, akkor behúzzuk a 7-0-t 19.00-es oddson vagy a -5.5-ös hendit 6.00-os oddsért.

  • Hendikep - Anderson -2.5 @ 1.61

Barneveld pontszerzési kényszer alatt lép színpadra Manchesterben. - Fotó: PDC

Wrighthoz és Gurney-hez hasonlóan a Rotterdamban két győzelmet szerző Raymond van Barneveld is Smith üldözésében érdekelt. A rutinos holland múlt héten megmutatta, hogy még mindig káprázatos játékra képes, ám mindezt most hazájától távol, a szigetországban is hoznia kellene, ugyanis pontszerzési kényszerben van Rob Cross ellen. A regnáló világbajnok angol folyamatosan egy erős szintet tud hozni, így a mérkőzés szorossága attól függ, hogy Barney melyik arcát mutatja. Nehezen tippelhető meccs, a megérzésünk azt súgja, hogy pontosztozkodással vonulnak majd le a manchesteri színpadról. De ez tényleg csak megérzés.

A forduló utolsó összecsapásán Michael Smith és Michael van Gerwen lép ismét a tábla elé. Az angol vélhetően a nagyobb fókuszt majd a Wright elleni meccsére fekteti, míg a holland a múlt heti dupla vereséget egy dupla győzelemmel szeretné feledtetni. Van Gerwennek jól szokott menni a Premier League-ben Smith ellen, szóval nem gondoljuk, hogy itt borulni fog a papírforma.