Darts

Komoly summáért nyeretjük az osztrákot - tippek a Premier League-re

Március 8-án, csütörtökön Leedsben lép színpadra a Premier League mezőnye.

Nem csak itthon, de a szigetországban is okozott kalamajkát az időjárás, így egyrészről a március 1-jére tervezett exeteri forduló elmaradt, másrészről a hétvégi UK Open gyakorlatilag zárt kapuk mögött zajlott. A múlt héten elmaradt fordulót április 5-én Liverpoolban pótolják be, most csütörtökön pedig Leedsben vendégeskedik a mezőny. 

Premier League, 6. forduló   
  1 x 2
Michael van Gerwen-Simon Whitlock 1.13 7.00 9.25
Gerwyn Price-Raymond van Barneveld 3.05 3.85 1.77
Peter Wright-Mensur Suljovic 1.67 3.95 3.30
Gary Anderson-Daryl Gurney 1.47 4.15 4.20
Rob Cross-Michael Smith 1.72 3.85 3.10

Az est Michael van Gerwen és Simon Whitlock összecsapásával veszi kezdetét, ami annak ellenére egyoldalú meccsnek ígérkezik, hogy a tabellán egál pontszámmal állnak a második és harmadik helyen. Whitlock azonban az erős kezdés után visszaesőben van, ráadásul pocsék mérleggel bír a holland ellen. 

A legutóbbi 20 meccsükből 19-et elveszített az ausztrál Varázsló, és azt az egyet is egy Players Championship fordulóban nyerte...

Nem kérdés tehát, hogy Van Gerwen a meccs toronymagas favoritja, és abban is biztosak lehetünk, hogy pazar darts-cal szeretné elfeledtetni a UK Open betlijét. Akár egy nagyobb arányú győzelem is benne van a pakliban, de sajnos ezzel a bukmékerek is számolnak és az alap hendikep -4.5. 

A másik holland klasszisnak, Raymond van Barneveldnek viszont a győzelemért is vért kell majd izzadnia Gerwyn Price ellen. Ugyan a walesi még nem nyert meccset a PL-ben és az utolsó helyen tanyázik, ám Barney olyannyira nem nyújt idén erős játékot, hogy hátsó pályáról könnyen bajba kerülhet.

  • Price vagy döntetlen @ 1.90

A nap rangadóján Peter Wright és Mensur Suljovic méri össze a tudását. Ellenkező előjelekkel várják a derbit, amíg Wright a hétvégén címvédőként betlizett a UK Openen - a legjobb 64 között a villanyszerelőként dolgozó Nathan Rafferty-től kapott ki -, addig Suljovic otthon a családja körében töltődött fel. Az osztrák tehát kihagyta a rangos major versenyt, döntését pedig Facebook-oldalán el is magyarázta:

Sokan kérdeztétek, hogy miért nem indulok a UK Openen. Imádom, hogy a Premier League-ben játszhatok, de a legfontosabb számomra a családom. A sok utazás mellett időt szeretnék szánni a feleségemre és a gyermekeimre, ezért nem indultam el már a UK Open selejtezőiben sem. 

Suljovic Berlinben szinte hazai pályán pazar játékkal szerezte meg az első győzelmét. Nagyon kijárt ez már neki, hiszen Dublinban és Cardiffban is remekül dobott, ám mindkétszer pont nélkül maradt. 

Sokkal jobb szájízzel és frissebben várhatja ezt a fordulót, mint Wright, ez pedig pontot, pontokat eredményezhet számára. Semmi nem indokolja, hogy a skót ilyen mértékű favoritja legyen a meccsnek, mint amit az oddsok mutatnak. Az X2-ben kétszeres pénzért komoly értéket látunk, de a bátrabbak a sima Suljovic győzelemet is behúzhatják 3.30-ért

Peter Wright-Mensur Suljovic
hatharom.com
Suljovic nyer
@3.30
Fogadási határidő: 21:15

A másik skótra, Gary Andersonra könnyebb menet vár Daryl Gurney ellen. Előbbi nagyon elkapta a fonalat, a Premier League-ben két kiváló meccset hozott le, majd a UK Openen megcsípte a trófeát. 

Első ízben nyerte meg ezt a tornát, de ami még fontosabb, hogy a 2016-os vb óta először tudott majort behúzni. 

Valahol benne volt a pakliban, hiszen a PL-ben nagyon ment neki a játék. Ezek után pedig nem kérdés, hogy komoly favoritja a Gurney elleni meccsnek. Az északír egyébként a 32 között esett ki Mineheadben, méghozzá elég gyenge, 89-es átlagot dobva. Idén azért nem ez volt rá jellemző, a tömeget általában jól dobta, a problémája a duplákkal van. Éppen ezért ezen a meccsen, akár a 6.5-nél több 180 tipp is ülhet. 

  • Anderson nyeri a meccset @ 1.53

Az est utolsó mérkőzésén Rob Cross és Michael Smith feszül egymásnak. A világbajnokságon egy döbbenetesen nagy meccset vívtak, most viszont egyikük sincs olyan formában, hogy ez megismétlődjön. Igaz ez még úgyis, hogy Smith jelenleg hibátlan mutatóval vezeti a PL-t, ugyanakkor beszédes, hogy az összátlaga a 93-at sem éri el. A UK Openen sem vitte túlzásba, szóval nem olyan meglepő, hogy az egyre inkább jobb formába lendülő Cross a mérkőzésük favoritja.