Darts

Bankot robbanthatunk Van Gerwennel - tippek a Premier League-re

Ha valamikor, akkor most megéri a világelső holland dartsos 7-0-s győzelmére fogadni.

Csütörtök este a Premier League hatodik fordulójára kerül sor, méghozzá Nottinghamben, amely az egyik legrégebbi helyszíne a sorozatnak - 2007 óta mindig ellátogat ide a mezőny. Vészesen közeleg az Ítéletek Éjszakája, így szép lassan a matematikázás is elkezdődik, hiszen nagyon sűrű a mezőny a kieső helyek környékén. 

Premier League, 6. forduló   
  1 x 2
Michael Smith-Peter Wright 2.90 4.15 1.82
Simon Whitlock-Daryl Gurney 2.90 3.75 1.82
Mensur Suljovic-Rob Cross 3.15 3.80 1.77
Gerwyn Price-Michael van Gerwen 10.00 7.50 1.10
Raymond van Barneveld-Gary Anderson 4.00 4.05 1.52

Akinek nem kell izgulnia az Michael Smith, aki nyolc ponttal a tabella második helyén áll. Smith igazából nem brillírozott eddig, csupán kihasználta, hogy ellenfelei gyenge napot fogtak ki. Ahogyan azonban élesedik a helyzet, neki is emelnie kell a játéka színvonalán, mert a múlt hét megmutatta, hogy a 90 eleji átlag a győzelemre már nem elegendő. Smith most azzal a Peter Wrighttal néz majd farkasszemet, aki négy pontjával a szakadék szélén táncol. A skót showmantől az elmúlt években a kiegyensúlyozottságot szokhattuk meg, idén viszont egyelőre hullámvasúton csücsül és rettentő hektikus játékot mutat. Múlt héten sejteni lehetett, hogy nem lesz a topon, most viszont a hétvégi korrekt Players Championship szereplése után nem tudjuk, hogy mit várjuk tőle. Ami biztos, hogy nagyon kell Wrightnak a pont, mert a forduló után akár a vonal alá is kerülhet...

Feszült volt a hangulat Whitlock és Gurney között a tavalyi WGP-döntőben. - Fotó: PDC

Smith-hez hasonlóan a harmadik helyen álló Simon Whitlocknak sincs miért aggódnia, bár a formájáról árulkodóak az oddsok, hiszen underdognak tartják az utolsó előtti Daryl Gurney ellen. Az északír lehetne sokkal előkelőbb pozícióban is, ha ráérezne a duplákra, ugyanis a győzelem egyelőre a pocsék kiszállózása miatt maradt el.

Whitlock ellen azonban még ez is beleférhet, ugyanis az ausztrál az elmúlt fordulókban nem dobta valami jól a tömeget és az sem növelhette az önbizalmát, hogy a hétvégén mindkét PC-tornán a 128-as táblán kikapott. 

Az ausztrál az elmúlt hetekben egyértelműen gödörbe került, hiszen a PL-ben két vereséget szenvedett el, korán kikapott a UK Openen és az említett PC-állomásokon is gyorsan csomagolhatott. Ilyen előjelekkel nehéz elképzelni, hogy konkurálni tudjon Gurney-vel, az északír egyébként is mumusának számít, ugyanis az elmúlt hat összecsapásukon kikapott tőle. Ebből a legfájóbb a tavalyi World Grand Prix-döntő lehetett Whitlocknak, ami egy borzasztó feszült meccs volt és ami után nem is lettek puszipajtások. 

Simon Whitlock-Daryl Gurney
hatharom.com
Gurney nyer
@1.82
Fogadási határidő: 21:00

Az est egyik legjobban várt ütközetén Mensur Suljovic és Rob Cross feszül egymásnak. Suljovic a múlt héten 7-1-gyel mészárolta le Wrightot, ami jó visszaigazolás volt számára, hogy megérte kihagyni a UK Opent. Az osztrák a hétvégén újfent nem játszott, így teljesen frissen várhatja ezt a meccset is, amiből ismét profitálhat. Minden klappol a játékában, jól dobja a tömeget és a kiszállózása is nagyszerű. Abszolút pariban lehet Crosszal, aki feljövőben van, viszont még mindig nem sikerült 100-as körátlagot dobnia a PL-ben. A szorzókkal ellentétben, véleményünk szerint ez egy ki-ki meccs, így az 1X-ben látjuk a fantáziát, amely igen baráti, 1.90-es oddson fogadható. Messze nem fizet ilyen jól, hogy Cross dobja a több 180-at, de még 1.33-ért is vállalható, hiszen az angol az elmúlt három fordulóban 4.33-at átlagolt, míg Suljovic ilyen tekintetben a leggyengébb a mezőnyben.

  • Dupla esély - Suljovic vagy döntetlen @ 1.90
     
  • Cross dobja a több 180-at @ 1.33

Nagy verést oszthat ki Van Gerwen. - Fotó: PDC

Messze nem várható olyan nagy izgalom az utolsó Gerwyn Price és az első Michael van Gerwen összecsapásán. Sőt, abszolút benne van a pakliban, hogy az idei kiírásban sem maradunk söprés nélkül...

2014-ben Phil Taylor, 2015-ben James Wade, 2016-ban Robert Thornton, 2017-ben pedig Adrian Lewis nézett bele egy 0-7-be.

Közülük hárman Van Gerwentől kapták ezt a pofont és most Price lehet a negyedik ilyen áldozata a hollandnak. Így öt forduló után ugyanis kijelenthető, hogy a walesi nem üti meg a Premier League színvonalát. Körülbelül 10-12 pont különbség van az átlaguk között, ami rengeteg.

Price ráadásul még soha nem győzte le Van Gerwent, 0-12-re áll a holland ellen. Nézett már bele 0-8-ba a világelső ellen, szóval nem lenne olyan nagy szenzáció, ha ez megismétlődne. Ha valamikor, most megéri behúzni a 7-0-t. 

  • Van Gerwen 7-0-ra nyer @ 11.00

Az est utolsó mérkőzésén két világbajnok, Raymond van Barneveld és Gary Anderson száll harcba. Komoly múltra tekint vissza a rivalizálásuk, akadtak igen feszült mérkőzéseik, ám ez a jelenlegi abszolút a skótnak áll. Anderson hetek óta nagy formában dobál, a hétvégén is behúzta mindkét PC-versenyt, míg Barney nem igazán találja a fonalat. Összefüggésbe hozható ez a cukorbetegségével is, nemrégiben egy videót osztott meg, melyben arról beszélt, hogy nem adja fel és keményen edz. Úgy véljük, hogy idő kell még neki, amíg újra formába lendül, azonban egy olyan kaliberű dartsos, akit egy ilyen presztízs meccsen soha nem írnánk le.