Darts

Edzőpartnere okozhatja Whitlock vesztét - napi tippek a World Matchplayre

Négy hely kiadó még a legjobb 16 között, de egyik kiemeltnek dartsosnak sem lesz könnyű dolga.

Hétfőn négy mérkőzéssel folytatódik a küzdelem Blackpoolban, az est végén pedig pont kerül az első körös meccsek végére, azaz teljessé válik a legjobb 16 mezőnye. Eddig csupán két kiemelt nem élte túl a nyitófordulót, viszont az egyik éppen a legnagyobb favoritnak kikiáltott Michael van Gerwen volt. A torna tehát a világelső nélkül folytatódik, de a mai főszereplők csak akkor tudnak profitálni a holland betlijéből, ha döntőbe jutnak.

World Matchplay, 3. játéknap (július 23, hétfő)   
Mérkőzések 1 2
Kim Huybrechts-John Henderson 1.60 2.05
Simon Whitlock-Richard North 1.30 2.95
James Wade-Jermaine Wattimena 1.35 2.80
Peter Wright-Jelle Klaasen 1.18 3.85

A hétfői menü első fogása a Kim Huybrechts-John Henderson derbi, ahol a fogadóirodák előbbit favorizálják, ám kicsit sem lenne meglepetés, ha a skót menne tovább. Huybrechts nem fut különösebben erős szezont, volt egy-két jobban sikerült tornája, de összességében semmi extra, míg Hendersonról tudjuk jól, hogy bármikor képes megrázni magát. Egy igazán nehezen tippelhető, kiszámíthatatlan meccs.

Nem Simon Whitlock és Richard North párharca a nap legínycsiklandozóbb fogása, ám fogadás szempontjából az egyik legérdekesebb. A két játékos ugyanis nagyon jól ismeri egymást, hiszen edzőpartnerek. Az első két ütközetüket - amik Players Championship állomásokon voltak - egyaránt North nyerte, majd

tavaly a World Grand Prix-n kamerák előtt Whitlock visszavágott, de győzelmét elsősorban a nagyobb nagyszínpadi rutinjának köszönhette. 

Azóta azonban North szokhatta a kamerákat, hiszen érdekelt volt többek között a világbajnokságon és a UK Openen is, illetve több European Tour-versenyen. Jól is muzsikált ezeken a tornákon az angol, míg Whitlock felemás formát mutatott. A rutin persze most is az ausztrál mellett szól, de minket meglepne, ha egyoldalú meccset látnánk.
 

  • Legek száma - 16.5 felett @ 1.90


A nap egyik legjobb összecsapása lehet James Wade és Jermaine Wattimena csatája. Wade igazi specialistája ennek a tornának, ráadásul szépen építi fel a formáját és önbizalmát, így akár "meglepetésembere" is lehet a sorozatnak. Ugyanakkor nincs szerencséje a sorsolással, hiszen Wattimena rettentően veszélyes játékos, aki szintén nem örvend rossz formának. Kemény menet lesz ez az angolnak. 

Nevek alapján Peter Wright és Jelle Klaasen ütközete az első kör talán legnívósabb párosítása. Két éve még a UK Openen elődöntőt játszottak, míg tavaly a Premier League-ben viaskodtak, most viszont már az első körben farkasszemet néznek, miután a holland zuhanórepülésbe kezdett. De ettől függetlenül nem lehet leírni Klaasent, hiszen nem felejtett el játszani, de tény, hogy jelenlegi formájában nem jelent nagy veszélyt. Wright viszont nem hangolt rosszul, szóval akár 4-5 leg különbséggel is nyerhet, ha Klaasen nem újul meg.



NYEREMÉNYJÁTÉK

 

Ki dobja a nap legmagasabb kiszállóját?

 

A válaszokat hozzászólásban várjuk, a helyesen tippelők között pedig a torna végén gazdára talál egy Phil Taylor: Erőpróba könyv. 

 

Tippelés határidő: hétfő, 20:00



További tippekért látogass el partneroldalunkra, a Logibet.com-ra, ahol továbbra is 19 euróért fizethetsz elő az összes tippmester összes tippjére.