Darts

Vért izzadhat Suljovic, a világbajnok simázhat - napi tippek a World Matchplayre

Szerdán teljessé válik a negyeddöntős mezőny Blackpoolban, a 2018-as World Matchplayen.

Kedden fény derült a felső ági negyeddöntős párosításokra, szerdán pedig a tábla másik felén is pont kerül a négy nyolcaddöntős összecsapás végére. Ezen az ágon egyik kiemelt dartsos sem hibázott, így mindegyik meccsen két kiemelt, azaz top 16-os játékos néz majd farkasszemet egymással.

World Matchplay, 5. játéknap (július 25, szerda)   
Mérkőzések 1 2
Simon Whitlock-James Wade 2.25 1.50
Mensur Suljovic-Ian White 1.45 2.35
Rob Cross-Darren Webster 1.20 3.70
Peter Wright-Kim Huybrechts 1.25 3.20

Elsőként Simon Whitlock és James Wade, akik teljesen eltérő utón jutottak be a legjobb 16 közé. Amíg az ausztrál játszi könnyedséggel intézte el edzőpartnerét, Richard North-ot, addig az angol piszkosul megszenvedett és túlórázni kényszerült Jermaine Wattimena ellen.

Ez nagyon frusztráló meccs volt számomra, azt hittem ennél sokkal jobban megy majd a játék. Aggódtam és ideges voltam, hogy sikerül-e nyernem. Végül összejött, de ennél több kell a folytatásban. 

- nyilatkozta Wade, aki az egyetlen olyan versenyben lévő játékos, aki nyerte már meg korábban ezt a tornát. 

Annak ellenére, hogy az angol nem sziporkázott, még ígyis jobb számokat produkált, mint Whitlock, igaz, egyikük sem lehet túl büszke a teljesítményére. A PDC Hungarian Fan Club statisztikái alapján egyaránt 90-es átlag alatt maradtak és a kiszállózásuk sem érte el a 40%-ot. 

Nagyon jól ismerik egymást, Blackpoolban sem ez lesz az első összecsapásuk, 2014-ben és 2013-ban egyaránt a negyeddöntőben meccseltek és igazságosan el is osztották a győzelmeket. Nem gondoljuk, hogy nagyon kinyílna az olló köztük, azaz szerintünk legalább 19 leget játszanak, mire eldől a továbbjutó kiléte. 

Nem könnyen tippelhető Mensur Suljovic és Ian White meccse sem, hiszen ők is hasonló telejsítményt nyújtottak a nyitókörben. Mindketten uralták a maguk meccsét és egyikük sem engedte közel az ellenfelét, így 10-6, illetve 10-7 arányban nyertek. 

Mindketten jól tolták a tömeget - White nyolc maximummal zárt -, amiben különbség volt az a kiszállózás. White szenvedett jobban, a meccs végére 25%-os hatékonyság alatt maradt. Ebben mindenféleképpen javulnia kell, azonban, ha úgy dobja a tömeget, ahogyan Max Hopp ellen, akkor meglesznek a lehetőségei.

Tavaly és tavalyelőtt egyaránt egy-egy major tornán futottak össze és mindkétszer Suljovic örülhetett, azonban egyik alkalommal sem tudott simán nyerni. 

Ez sem ígérkezik az osztráknak egy könnyű ujjgyakorlatnak.

Fogadás szempontjából a sok 180-ban és a leg overben látunk fantáziát. A maximumokra adott 9.5-ös line baráti, ha azt vesszük, hogy az első körben ketten együtt 12-t dobtak. A mutatott formájuk és a múltjuk alapján pedig szoros meccsre készülhetünk.
 

  • 180-ak száma - 9.5 felett @ 1.75    
  • Legek száma - 18.5 felett @ 1.83


Az est papíron két simább meccsel zárul, miután Rob Cross és Peter Wright egyaránt komoly favoritként lép színpadra Darren Webster és Kim Huybrechts ellen. A regnáló világbajnok angol az első kör egyik legmeggyőzőbb teljesítményével jutott tovább. Egyedüliként dobott 98 feletti átlagot és összességében nagyon magabiztosan játszott. Webster ugyan underdogként tud kellemetlenkedni, de komoly meglepetés lenne, ha borítaná a papírformát.

Wrightnak már több félnivalója van, mert Huybrechts komolyabb kaliberű dartsos, igaz, idén nincs jó szezonja. A belga egyébként egy hihetetlen fordulatos meccsen tudott 13-12-re nyerni John Henderson ellen. Ebből meríthet, de Wright ellen szinte biztosan több kell tőle. 



NYEREMÉNYJÁTÉK

 

Kinek a nevéhez fűződik majd a nap legtöbb 180-as dobása?

 

A válaszokat hozzászólásban várjuk, a helyesen tippelők között pedig a torna végén gazdára talál egy Phil Taylor: Erőpróba könyv. 

 

Tippelési határidő: szerda, 20:00



További tippekért látogass el partneroldalunkra, a Logibet.com-ra, ahol továbbra is 19 euróért fizethetsz elő az összes tippmester összes tippjére.