Darts

Gurney nehéz helyzetbe hozhatja Andersont - tippek a Premier League-re

Csütörtök este Birminghamben a 14. forduló összecsapásaival folytatódnak a Premier League Darts küzdelmei.

Amit már két fordulóval az alapszakasz vége előtt biztosan tudunk, hogy Michael van Gerwen ott lesz a londoni nagydöntőben, míg Peter Wrightnak, Simon Whitlocknak és Raymond van Barneveldnek erre már matematikai esélye sem maradt. Egyedül Daryl Gurney reménykedhet még, bár neki is apró sansza van a rájátszásra, hiszen a hátralévő két meccsén három pontot kellene eltüntetnie.

Ugyanakkor tét nélküli fellépésről senki esetében nem beszélhetünk, hiszen például az ötödik és nyolcadik helyezett nyereménye között 20 ezer angol font különbség van, míg az alapszakaszt megnyerő játékos 25 ezer angol fontot tehet zsebre. 
Premier League, 14. forduló   
  1 x 2
Peter Wright-Simon Whitlock 1.52 4.10 3.80
Daryl Gurney-Michael Smith 2.28 3.65 2.28
Rob Cross-Michael van Gerwen 4.50 4.20 1.47
Gary Anderson-Raymond van Barneveld 1.57 4.00 3.70

A birminghami forduló első mérkőzésén éppen már két biztosan nem továbbjutó, Peter Wright és Simon Whitlock feszül egymásnak. Ez az eredmény elsősorban a skótnak komoly csalódás, hiszen ő nagy elvárásokkal vágott neki ennek a szezonnak. Egy betegség azonban keresztülhúzta a számításait, a sok nagyarányú vereség után nem maradt reális esélye a rájátszásra. Vélhetően Wright lesz a kevésbé motivált ezen a meccsen, Whitlock pedig most már abszolút felszabadultan dobhat, ami már az előző fordulóban is meghozta számára a győzelmet. Hiába a skót a favorit, egy lyukas garast nem tennénk rá.

  • Whitlock vagy döntetlen @ 2.25

Gurney Van Gerwen ellen sokadszor bizonyította, hogy mekkora küzdő. - Fotó: PDC

Az est második mérkőzése, Daryl Gurney és Michael Smith összecsapása tartogatja a legtöbb izgalmat. Utóbbi a második helyről nyugodtan várhatja ezt a fordulót, ugyan extrém esetben még lecsúszhat a rájtászásról, ám ennek esélye erősen közelít a nullához. Gurney viszont pontszerzési kényszerben van, amennyiben ugyanis kikap, akkor a matematikai esélye is elszáll. 

Van egy ok, ami miatt a világ egyik legjobb játékosa vagyok - soha nem adom fel!

- mondta a World Grand Prix északír bajnoka, illetve hozzátette, hogy jól sikerültek az edzései, így már csak át kell mentenie a jó formáját a Premier League színpadára is.

Ha az oddsokra pillantunk, akkor láthatjuk, hogy a bukiknál ez egy abszolút háromesélyes derbi. Smith van a könnyebb helyzetben, de a szinte biztos rájátszás tudatában nem biztos, hogy a legösszeszedettebb és koncentrált játékát tudja hozni. 

Fogadás szempontjából borzasztó nehéz meccs, amiben viszonylag biztosak vagyunk, hogy a 180-akkal nem fognak fukarkodni. 

Daryl Gurney-Michael Smith
hatharom.com
180-ak száma - Több, mint 6.5
@1.70
Fogadási határidő: 20:50

Rangadó a javából Rob Cross és Michael van Gerwen összecsapása. Ahogyan említettük, a világelső holland egyedüliként már a rájátszásban érezheti magát, a világbajnok angolnak viszont még ki is csúszhat a négyből, igaz, ehhez az kell, hogy mindkét meccsét bukja, Gurney pedig mindkettőt megnyerje. Cross egyébként az elmúlt fordulókban nem játszott csúcsformában, erre a meccsre azonban biztosan motiváltan áll oda, mint ahogyan a holland is. Sokkal szorosabb ütközetre számítunk, mint az első fordulós 7-2 volt. 

  • Legek száma - Több, mint 10.5 @ 1.61

Az utolsó meccsen Gary Anderson és Raymond van Barneveld feszül egymásnak, amit erősen befolyásolhat majd a Gurney-Smith eredménye. Amennyiben ugyanis az északír kikap, akkor a skót biztos rájátszás résztvevő, amennyiben viszont Gurney nyer, akkor egy pontra megközelíti Andersont, úgy pedig már a skótnak nyomás alatt kell játszania, pláne annak fényében, hogy az utolsó fordulóban Van Gerwennel találkozik. Ebbe a meccsbe tehát nem igazán éri meg belenyúlni, ráadásul nem is puszipajtások, így Barneyt motiválhatja, hogy borsot törjön a riválisa orra alá.