Davis Kupa

Del Potro életben tarthatja Argentína győzelmi esélyét

Utolsó napjához érkeztünk a Davis Kupa-döntőnek, Horvátország 2-1-re vezet Argentína ellen, vagyis már csak egy győzelem kell a szomszédainknak, hogy 2005 után ismét felüljenek a világ trónjára.

Egyelőre minden a papírforma szerint alakul a döntőben, pénteken Marin Cilic és Juan Martín del Potro egyaránt hozta a "kötelezőt", szombaton pedig az erősebb párost alkotó horvátok megszerezték a vezetést. Ezzel azonban még messze nem dőlt el a finálé, hiszen a két klasszis még játszik egymás ellen, ha pedig ott a gaucho nyer, akkor az utolsó, ötödik derbin Ivo Karlovic és Federico Delbonis egy ki-ki meccsen dönti el a cím sorsát. Nem tudni persze biztosra, hogy ők fognak-e játszik, de nagyon egyik kapitány sem tud trükközni, akárkit is küldenek fel a pályára, az egy 50-50-es meccs lesz. Ezzel nem is érdemes foglalkozni, hiszen először Cilic és del Potro feszül egymásnak. 

Egy fokkal a horvát lehet nyugodtabb, hiszen, ha kikap, akkor is van még egy esélyük megszerezni a győzelmet, bár valószínűleg Cilic maga szeretne pontot tenni a döntő végére. Ez azonban nem lesz egyszerű feladat, még a hazai közönség támogatásával sem. Del Potro nem az a teniszező, akit különösebben meghatna, hogy ellene drukkolnak, ezt láthattuk az elődöntőben is, amikor Glasgow-ban Andy Murrayt verte döntő szettben. Cilic elég rendesen megszenvedett Delbonisszal, és ha hasonlóan ideges lesz ezen a meccsen is, akkor nehéz elképzelni, hogy győztesen hagyja el a pályát. Az argentin ellen ráadásul elég elég pocsék, 2-8-as mérlege van, igaz, legutóbb 2013-ban Párizsban találkoztak. Ugyan azóta tudott szintet lépni a horvát, de mentálisan még mindig del Potro az erősebb játékos, aki nem mellesleg frissebb is lehet, hiszen pénteken rövidebb meccset játszott és a döntőt megelőző hetekben is pihent. Véleményünk szerint legyőzi Cilicet, de 1.40-ért nem sok értéket látunk benne.

Ki nyeri a mérkőzést?
Marin Cilic Juan Matín del Potro
TippmixPro @ 2.50 TippmixPro @ 1.40