Tenisz-vb

Nadal örülhet, Federer kapta a keményebb ellenfeleket

Szerda reggel sorsoltak Londonban, megvan a vasárnap kezdődő világbajnokság két csoportjának beosztása.

Boris Becker dugóba keveredése miatt ugyan kisebb csúszással, de megtartották szerda reggel a Nitto ATP Finals sorsolását. A két csoportot ezúttal is két legendáról, Beckerről, illetve Pete Samprasről nevezték el, akik ketten együtt nyolc vb-cím tulajdonosaik. 

Sampras csoportjába került a világelső Rafael Nadal, a bolgár Grigor Dimitrov, az osztrák Dominic Thiem és a belga David Goffin. A másik kvartettet a 19-szeres Grand Slam-bajnok Roger Federer mellett a német Alexander Zverev, a horvát Marin Cilic és az utolsó pillanatban a semmiből kvalifikált amerikai Jack Sock alkotja. 

Nadal és Federer dominálta a 2017-es szezont, így abszolút az lenne a papírforma, ha a világbajnoki cím is köztük dőlne el. A két gigász közül a mallorcai lehet a boldogabb, hiszen Thiem nagyon leeresztett az év második felére, Goffin figyelme elkalandozhat a Davis Kupa-döntő felé, míg Dimitrovot háromból háromszor verte idén. Federer baja akár meggyűlhet Zverevvel és Ciliccsel is, de a teljesen outsider Sock is okozhat kellemetlen perceket a svájcinak. 

Az állami irodában Federer végső győzelme 1.60-as oddson fogadható, míg a sorban következő Nadalra már 4.15-öt adnak. A legesélytelenebbnek a Goffin, Sock, Thiem triót tartják. 

Ki nyeri az ATP-vb-t 2017-ben?
   
Roger Federer 1.60
Rafael Nadal 4.15
Alexander Zverev 8.00
Marin Cilic 12.00
Grigor Dimitrov 12.00
Jack Sock 20.00
David Goffin 21.00
Dominic Thiem 22.00

 

Fórumunkban már elindult az esélylatolgatás, csatlakozz te is bátran!