Tenisz

Többek közt Fucsoviccsal nyernénk - napi tippek a Roland Garrosra

A magyar játékos kötelező győzelem előtt a kanadai Vasek Pospisil ellen a Roland Garros első fordulójában.

Kedden befejeződnek az első körös küzdelmek Párizsban, Babos Tímea után bemutatkozik a másik főtáblás magyar játékos, Fucsovics Márton is. Sajnos Timinek nem jött össze a továbbjutás, Marciért viszont még izgulhatunk. 

Nyíregyházi klasszisunk parádés formát mutatott az előző héten és pályafutása első ATP-tornagyőzelmét aratta Genfben. Ennél jobban nem is hangolhatott volna Fucsovics az első Roland Garros főtáblás meccsére. Amit nem mellesleg komoly favoritként vár, hiszen az a Vasek Pospisil lesz az ellenfele, aki öt nekifutásból egyszer sem tudta túlélni az első kört. 

Pospisil olyannyira nem érzi a teniszt a lassú borításon, hogy nem csak Párizsban nem nyert még meccset, de egyik másik salakos ATP-torna főtábláján sem - 0/12.

Annyira hidegen hagyta a kanadait az idei salakszezon, hogy egyik európai versenyen sem indult, inkább elment Ázsiába kemény pályás tornákon játszani. Bár ott legalább jól ment neki, két döntőt is összehozott, igaz, nem túl acélos játékosokkal találkozott. 

Egy szó mint száz, Fucsovicsnak ezt a meccset kötelező lehoznia. Ha pedig továbbjut, akkor az Alex De Minaur-Kyle Edmund mérkőzés győztesével találkozik. Vagyis valószínűleg egy kiemelt lesz az ellenfele, ugyanis a 16. helyen rangsorolt brit szintén komoly favoritként lép pályára.

De Minaur ugyan ügyes teniszező és salakon sem mozog rosszul, de sokat kell még fejlődnie. Edmund sokkal előrébb tart és összességében jól sikerült a felkészülése. Május elején Estorilban találkoztak, akkor a brit 2-0-ra nyert, szóval nem féltjük most sem.

Szintén nem okozhat gondot a továbbjutás a 3. kiemelt Marin Cilicnek sem, aki az 1072. James Duckworth-tel találkozik. Az ausztrál srác nem ilyen ranglistás helyre hivatott, ám az utóbbi másfél szezonban láb- és vállműtéten is átesett, így alig néhány meccset játszott csak. Cilicnek ezt simán 3-0-ra hoznia kell.

hatharom.com
Vasek Pospisil-Fucsovics Márton Fucsovics
Alex De Minaur-Kyle Edmund Edmund
Marin Cilic-James Duckworth Cilic 3-0
@1.58
Fogadási határidő: 11:00

A fentebb említett meccsekkel ellentétben, Aljaz Bedene és Pablo Cuevas összecsapása igazi salakos horrornak ígérkezik. Mindketten ismerik a borítás csínját-bínját és olyan ágon vannak, ahol akár sokáig is menetelhetnek. Kettejük közül talán Bedene volt a meggyőzőbb a tavasz során, ám Cuevas Párizsban mindig jól teljesít. Hosszú labdamenetek, briliáns megoldások és fordulatok várhatók, mindenféleképpen egy olyan meccs, amire érdemes időt szakítani a keddi játéknapon. 

  • Játékok száma - 37.5 felett @ 1.84