Tenisz

Négymeccses szelvénnyel nyitunk - napi tippek az Australian Openre

Hétfő hajnalban 32 férfi és 32 női mérkőzéssel elrajtol a szezon első Grand Slam-tornája.

Néhány sztár bajba kerülhet

Az uraknál a topkiemeltek közül Rafa Nadal, Nick Kyrgios, Grigor Dimitrov, Marin Cilic és Jack Sock lép pályára hétfőn. Közülük elsősorban az amerikainak lehet majd problémája a továbbjutással a japán Yuichi Sugita ellen. Sock ugyanis hátsérüléssel bajlódik és a Hopman Kupán éppen Sugita ellen adta fel. Néhány nappal később Aucklandben újra kísérletet tett a játékra, de sima kétszettes vereséget szenvedett el Peter Gojowczyk ellen. Sock tehát finoman szólva sincs topformában és egyelőre az is kérdés, hogy végig bír-e játszani egy 3 nyert játszmáig tartó meccset. Sugita nagyon szívós és tavaly Cincinnatiben legyőzte az amerikait, tehát egyáltalán nem lepődnénk meg, ha borulna a papírforma. Alacsonyabb téttel érdemes megfogadni az ázsiait. 

  • Sugita jut tovább @ 2.80    

 

Sima győzelemmel indíthat Nadal. - Fotó: ATP

Nadalnak, Kyrgiosnak és Dimitrovnak aligha okoz gondot a továbbjutás. A spanyol a dominikai Victor Estrellával, az ausztrál a brazil Rogerio Dutra Silvával, míg a bolgár az osztrák Dennis Novákkal találkozik. Mindhárom nagyágyúra 1.01-es oddsot kapunk, így maximum a 3-0-s sikerükön gondolkozhatunk. Ezt azonban csak Nadalra mernénk behúzni, mert Estrellának nincs olyan fegyvere, amivel különösebben zavarba hozhatná a világelső mallorcait, ugyanakkor 1.16-ért nem túl csábító ez a tipp. 

Cilic kiesése is nehezen elképzelhető, de azért Vasek Pospisilt láthattuk már nagy skalpot levadászni, a horvát pedig Melbourne-ben hajlamos a betlire, így a legjobb, ha itt sem erőltetjük a favoritot. 

Ami a gyengébbik nem topkiemeltjeit illeti, Carolina Wozniacki, Elina Svitolina, Venus Williams és Jelena Ostapenko ragad ütőt a nyitónapon. Közülük messze a 37 éves amerikaira vár a legnehezebb feladat, hiszen a nagyon tehetséges Belinda Benciccel néz majd farkasszemet. Ennek megfelelően a bukik 50-50-re adják az esélyeket. Wozniacki, Svitolina és Ostapenko kiesése viszont komoly meglepetésnek számítana.

 

Vállalható kis oddsok

Egy négy meccsből álló szelvényt raktunk össze, amellyel tétünk dupláját nyerhetjük vissza. A fiúk közül Gilles Simonnak szavazunk bizalmat, aki tornagyőzelemmel indította az évet. Nagyon kellett ez az egykori top 10-es franciának, mert tavaly pocsék éve volt. Marius Copil ellen kezd, aki ugyan kellemetlen ellenfél tud lenni, de egy jobb formában lévő Simonnak illik legyőznie. 

A francia ráadásul Melbourne-ben karrierje alatt mindössze egyszer kapott ki az első körben, annak is azonban már 11 éve. 

Jó formában várja a rajtot Görges. - Fotó: WTA

A lányok közül három játékos továbbjutását is viszonylag biztosnak érezzük. Julia Görgesnek és Elise Mertensnek egyaránt sikerült átmentenie a tavalyi jó formáját és 2018-at tornagyőzelemmel indították. Ha ezt folytatják az AO-n, akkor aligha lesz problémájuk Sofia Kenin, illetve Viktoria Kuzmova ellen. 

A kombink leggyengébb láncszeme talán Ying-Ying Duan, aki nem akkora név a szalmában, de azért top 100-as játékos, és Ausztráliában jól szokott neki menni. Nem olyan kedves helyszín ez viszont az ellenfelének, Mariana Duque-Marinónak, aki Melbourne-ben nyolc alkalommal lépett eddig pályára, de még soha nem sikerült meccset nyernie, pedig négyszer a selejtezőbe kényszerült, ahol nem a legerősebb játékosok jöttek vele szembe. 

hatharom.com
Gilles Simon-Marius Copil Simon
Ying-Ying Duan-Mariana Duque-Marino Duan
Sofia Kenin-Julia Görges Görges
Viktoria Kuzmova-Elise Mertens Mertens
@ 1.97
Fogadási határidő: hétfő, 01:00

 

Value tippek

Kíváncsian várjuk Xinyu Wang bemutatkozását, aki a legfiatalabb kínai debütáló az Australian Openen és úgy vélik, hogy Li Na után ő lehet a következő nagy ázsiai sztár. Példaképe az a Karolina Plísková, akihez nagyon hasonló a játékstílusa. Wang a 182 centis magasságával nagyon komoly adogatásokra képes és a tenyereséből sem hiányzik az erő. 16 évesen nyilván nincs még készen egy Grand Slamre, de 5.00 körüli oddson nem tudjuk otthagyni Alize Cornet ellen, aki a kontrateniszével sebezhető egy nagy szervás nagy ütő ellen. 

Szintén +EV-s tippnek véljük a fiúknál Paolo Lorenzit, aki a 28. kiemelt Damir Dzumhurral találkozik. Alapvetően a bosnyák a meccs favoritja, de miután sérüléssel bajlódik, így a rutinos olaszra éri meg tenni. 

Nem vagyok 100 százalékos állapotban, de megteszek minden tőlem telhetőt. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy az országomat képviselhetem.  

- mondta Dzumhur, akinek nyilván az első körért járó pénzdíj és az ATP-pontok is jól jönnek a konyhára, tehát még egy kisebb sérüléssel is megéri pályára lépnie. 

Lorenzi hatalmas harcos, így 2.00 körüli oddson érdemes neki bizalmat szavazni.