Tenisz-vb

Federer biztosan elődöntős, Zverev és Sock ki-ki meccset vív

Csütörtökön a Boris Becker nevével fémjelzett csoportban kiderül, hogy Roger Federer mellett Alexander Zverev vagy Jack Sock jut be az elődöntőbe.

Sok matek nem maradt az utolsó mérkőzésekre, a Boris Beckerről elnevezett kvartettben ugyanis Roger Federer két győzelemmel biztosan ott lesz a legjobb négy között, így a két vereséggel álló Marin Cilic elleni meccse tét nélküli. A másik összecsapás jóval izgalmasabbnak ígérkezik, hiszen Alexander Zverev és Jack Sock egyaránt legyőzte a horvátot és kikapott a svájcitól, így most egymás között dönthetik el, hogy ki csatlakozik Federer mellé az elődöntőbe. 

Előbbi meccs sok szót nem érdemel, ugyan nem gondoljuk, hogy Roger az extra pihenő érdekében leadná a meccset, de könnyen lehet, hogy nem szaggatja szét magát, míg Cilicnek biztosan jól jönne, ha egy Federer elleni skalppal menne a téli pihenőre. Ugyanakkor az oddsokból látszódik (1.14-4.40), hogy a bukmékerek sok esélyt nem látnak arra, hogy a horvát nyerjen. 

Meddig tart Jack Sock lendülete? - Fotó: Sporting Life

A világbajnoki résztvevők közül messze Sock vághatott neki a legfelszabadultabban a tornának, hiszen két hete még álmában sem gondolhatta volna, hogy ő Londonban érdekelt lesz. Ezt a felszabadultságot kihasználva igazán jó teniszt tett eddig a pályára. Remekül debütált Federer ellen, majd döntő szett tie-breakben legyűrte Cilicet.

Csak a teniszemmel foglalkozom. Nyilván, tudom, hogy nyernem kell...Tudom, hogy jó dolgokat tettem, remek meccseket vívtam és megadtam magamnak az esélyt. 

- nyilatkozta az amerikai, aki Cilic ellen igazán elemében volt és számtalan bravúros megoldással sokkolta horvát riválisát. 

Zverev jóval komolyabb elvárásokkal érkezett az angol fővárosba, Federer és Nadal mellett róla beszéltek még a legtöbbet, ha pedig az elmúlt két hónapban nem esett volna vissza a formája, akkor még több figyelmet kapott volna. 

Azonban ahogyan Socknál borítékolható volt, hogy meglovagolja a párizsi siker adta extra önbizalmat, úgy Zverevnél is adta magát, hogy a világbajnokságra azért összekapja magát és sokkal koncentráltabb, összeszedettebb lesz. Cilicet döntő szettben verte, Federerrel pedig egy nagyon komoly meccset vívott.

Jó, mert még mindig sok esélyem van az elődöntőbe jutásra. Nagyon pozitív meccs volt. Azt gondolom, hogy mindketten nagyszerűen teniszeztünk. Magabiztosan várom a Sock elleni ütközetet. 

- mondta a német a Federer elleni meccset követően.

Meglepne minket, ha a tét nagysága nem befolyásolná a meccset. Mindketten először játszanak a vb-n és rögtön elődöntőbe juthatnak, ráadásul, ha nagyon elkalandozik a gondolatuk, akkor a döntővel is kacérkodhatnak, hiszen a másik csoportból bárki ellen lenne esélyük. 

Fogadás a győztesre    
Alexander Zverev Jack Sock
1.51 2.24

Az oddsmesterek Zverevet hozták ki favoritnak, és úgy tűnik, hogy a fogadók is inkább mellette állnak, ám óriási hiba lenne az amerikait leírni. Egyrészről, mint említettük, nagyon jó formának örvend és tele van önbizalommal, továbbá mentálisan és fizikálisan is frissebb lehet így az év végén, mint a német, hiszen közel 20 meccsel kevesebbet játszott 2017-ben. 

Kétszer találkoztak eddig, legutóbb tavaly a stockholmi elődöntőben, ami szintén fedettpályás torna. Akkor Sock döntő szettben tudott nyerni. 

Csábító lehet az amerikait underdogként behúzni, de mi még komolyabb értéket látunk a 22.5 játék felett tippben. 

Ez a vb egyelőre nem az egyoldalú meccsekről szólt, hiszen a lejátszott nyolc derbi közül csupán egynél fordult elő, hogy a 22.5-ös határ alatt maradt a játékszám. 

Bármelyikük is kerüljön szettelőnybe, annak nem lesz egyszerű dolga kettőben lezárni a meccset a tét nagysága miatt. 

Alexander Zverev-Jack Sock
hatharom.com
Több, mint 22.5 játék
@1.80
Fogadási határidő: 21:00