Davis Kupa

Többek között Federer szerint is a franciák lehetnek a befutók

  • Cesc18

Az ATP Finals alatt több játékost is megkérdeztek arról, hogy miként látják a Franciaország-Belgium Davis Kupa-döntő esélyeit, amelyre hétvégén Lille-ben kerül sor.

Marin Cilic

Érdekes, hogy a franciák fedett kemény pályát választottak. Arra számítottam, hogy salak lesz. Szerintem ez a belga srácoknak kedvezőbb. Bár Steve Darcis jó salakon is, azt hiszem kemény pályán még jobban játszhat.

Határozottan érdekes lesz látni Goffint. Szerintem a világbajnoki döntő hatalmas önbizalmat ad neki.

Tsongáék a döntő esélyesei. - Fotó: Metro

Nyilvánvalóan Franciaország a favorit a győzelemre, de én nem írnám le Belgiumot. Úgy értem, ez érdekes lesz, mert a legtöbb Davis Kupa-meccs szoros szokott lenni. 

Roger Federer

Úgy érzem, hogy a franciák a favoritok, mert nagyon mély a keretük. Belgium jó csapat, de nem ugyanaz, mint amikor Stan és én utaztunk Lille-be 2014-ben. Azt gondolom, hogy tényleg a franciák kezében van a sorsuk.

Nem tudom a pálya mennyire lesz gyors. Nagyszerű stadion. Amikor ott játszottunk, más volt a hangulat, mint bárhol máshol.  Hogy őszinte legyek, egyébként nem gondolkoztam ezen túl sokat. De az egyértelmű, hogy Goffinnak meg kell nyernie mindkét egyéni meccsét ahhoz, hogy Belgiumnak esélye legyen.

Grigor Dimitov

Természetesen tudom, hogy kik fognak játszani a franciáknál és kik a belgáknál. Hogy melyik csapat győz? Sajnálom, fogalmam sincs. Azt hiszem ez egy nagyon izgalmas döntő lesz, mert mindkét csapatnak nagyon fontos ez a cím.

Soha nem voltam még a Davis Kupa ezen szakaszában, de azt gondolom, hogy ez nem csak nekik, de az országuknak is fontos. Azt hiszem nagyon jó teniszt láthatunk majd.

John Peers

Goffin varázslatos formának örvend, a tenisz, amit játszik, hihetetlen szinten van jelenleg. Ha képes átmenteni a formáját, és Darcis is megújul, akkor győzhetnek.

Persze a francia csapat nagyon erős, nagyon mély. Nehéz nem őket megnevezni favoritnak. De nem írható le a belga csapat, ha Goffin hozza a legjobbját. 

Nagyon érdekes párharcnak ígérkezik, és azt gondolom, hogy az első nap után letisztul majd a kép, hogy melyik csapat lehet a befutó.

Fogadás a győztesre    
Franciaország Belgium
1.25 3.25