Wimbledon

Hőbörögnek a németek, csak fizetős tévé adja Lisicki döntőjét

  • VNA

Nem tudott egymással megállapodni a Sky és az ARD, így csak fizetős televízióban lesz látható a wimbledoni teniszbajnokság szombati Lisicki-Bartoli női döntője.

Szombaton délután 14 év elteltével (Steffi Graf veszített Lindsay Davenport ellen az 1999-es fináléban) játszhat ismét wimbledoni döntőt német női teniszezőnő. Sabine Lisicki nagy menetelése után ezt a hatalmas sikert azonban kevesen élhetik majd át élőben a németeknél, kiderült ugyanis, hogy a francia Marion Bartoli elleni finálét csak egy fizetős televíziós csatorna nézői láthatják majd. Nem tudott ugyanis megállapodni egymással az állami ARD televízió és a közvetítési jogokat birtokló Sky.

"Az ARD tett nekünk egy üzleti ajánlatot a wimbledoni női döntő élő közvetítésére vonatkozóan, amelyet átnéztünk és alaposan elemeztünk, ám végül nem találtuk kielégítőnek" - áll a Sky témában kiadott közleményében. Ez pedig azt jelenti, hogy - jelen állás szerint - csak a privát fizetős csatorna nézői láthatják majd a Lisicki - Bartoli finálét a németeknél. Magyarországon - ahogy a hatharom.com sportműsor szolgáltatásából is láthatjátok - a Digisport közvetíti a wimbledoni tornát, így a szombat délután három órakor kezdődő női finálét is.