Tenisz

Ezzel a két fogadással próbálkozunk Federer meccsén - napi tippek Wimbledonra

  • Cesc18

A svájci zsenire trükkös ellenfél vár Lucas Pouille személyében a wimbledoni harmadik körben.

Szombaton pont kerül a harmadik körös küzdelmek végére Wimbledonban és mindkét nemnél kialakul a legjobb 16 mezőnye. Az uraknál az alsó ágon egyre inkább érik Rafa Nadal és Roger Federer rangadója. A két sztárjátékos szombaton egyaránt egy franciával találkozik majd. Papíron Nadalra vár nehezebb feladat Jo-Wilfried Tsonga ellen, de Federer sem veheti félvállról a Lucas Pouille elleni meccset. 

{"headTitle":"Lucas Pouille - Roger Federer","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-07-06 12:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Pouille nyer","odds":"10.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Federer nyer","odds":"1.06","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Az egy pillanatig sem kérdés, hogy a nyolcszoros bajnok svájci toronymagas esélyesként várja a harmadik körös fellépését. Federerrel az elmúlt 16 évben mindössze egyszer fordult elő, hogy ne jutott volna el Wimbledonban minimum a negyeddöntőig. De ez nem azt jelenti, hogy Pouille ne tudna kellemetlenkedni, hiszen megtette ezt már a tornán Lloyd Harris és Jay Clarke is. 

Federer mindkét eddigi meccsein adott esélyt ellenfeleinek. - Fotó: ATP

Harrisnek olyannyira jól sikerült, hogy nem kis meglepetésre a nyitószettet elcsente a svájci géniusztól. Federer természetesen ezt követően magasabb fokozatba kapcsolt és átgázolt a dél-afrikain. Hasonló volt a helyzet Clarke ellen is, igaz, ott nem került szetthátrányba, de a tie-breakben kellett a váltás miután mini brékkel kezdett a brit srác. 

Összességében nagy probléma nincs Roger játékával, sőt, a kisebb megingások ellenére olyan formát mutat, amivel nem elképzelhetetlen a kilencedik címe. 

Pouille azonban már igazán rágós falat lehet, ha a francia jobb napot fog ki. 

Márpedig egyelőre nagyon magabiztosan vette az akadályokat és úgy tűnik, hogy Wimbledonban a szebbik arcát látjuk. Legutóbb Ausztráliában játszott a tudásának megfelelően és akkor életében először egy Grand Slemen az elődöntőig verekedte magát. 2016-ban a tenisz szentélyében is járt már a legjobb nyolc között, akkor három meccsen is borítani tudta a papírformát. 

Mire fogadjunk?

Alapvetően két tippben gondolkozunk. Az egyik, hogy játszanak legalább egy tie-breakes szettet. Pouille-ról ugyan nem úgy szokás beszélni, mint egy nagy szervás játékos, de bizony elég jó az első szervája, így véleményünk szerint legalább egy szettben tartani tudja majd a lépést a svájcival. 

Nagyjából ugyanerre alapozva, az első szettben a +2.5-ös hendikep sem rossz rá, hiszen ha ő kezdi adogatóként a meccset, akkor még egy brék is belefér, illetve 5-5-nél is elveszítheti. 

{"headTitle":"Lucas Pouille - Roger Federer","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-07-06 12:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Tie-breakek száma 0.5 felett","odds":"1.64","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"1. szett hendikep: Pouille +2.5","odds":"1.53","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}