Tenisz

Ez a legtutibb szett over keddre? - napi tippek Wimbledonra

  • Cesc18

Maratoni hosszúságú csatát ígér Jan-Lennard Struff és Radu Albot wimbledoni első körös ütközete.

Kedden újabb meccsdömping vár ránk Wimbledonban, hiszen terítéken az első körös párharcok második fele, azaz 32 női és 32 férfi összecsapás. Fucsovics Márton is pályára lép, a magyar mérkőzésével korábban már foglalkoztunk, most pedig egy olyan ütközetet veszünk górcső alá, amelyet túl nagy érdeklődés nem övez, ugyanakkor fogadás szempontjából remek értéket tartogat. 

{"headTitle":"Jan-Lennard Struff - Radu Albot","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-07-02 15:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Struff nyer","odds":"1.28","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Albot nyer","odds":"3.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

A német Jan-Lennard Struff és a moldáv Radu Albot személyében két olyan játékos néz majd farkasszemet, akik egyaránt karrierjük legjobb világranglistás helyével érkeztek Wimbledonba, ez pedig így komoly csatát vetít előre. Előbbi egyébként a 33. helyen, míg utóbbi a 40.-en áll a rangsorban. 

A két játékosnak friss lehet az élmény egymásról, hiszen az előző Grand Slam-tornán, a Roland Garros második körében is randevúztak. Akkor a német hasonló favoritként 7-6, 7-6, 6-7, 6-2 arányban tudott nyerni.

A három tie-break ellenére voltak azért brékek, de összességében a negyedik szettet leszámítva igencsak kiegyenlített meccset játszottak. 

Struff pályafutása legjobb szezonját futja. - Fotó: ATP

Ahogyan már utaltunk rá a ranglistás helyezésükkel, mindketten elégedettek lehetnek a szezonjukkal. Albotnak inkább az év első három hónapjában futott igazán a szekere, de a korábbi szezonjaihoz képest idén salakon is jól teljesített.

Ami a wimbledoni felkészülésüket illeti, Struff elég jól hangolt, hiszen Stuttgartban elődöntőzött, Halléban pedig egy nyolcaddöntőt hozott össze. Albot Hallét és Eastbourne-t választotta, melyeken összesen egy győzelmet aratott, viszont két erős játékostól kapott ki. 

Mindketten úgy várják ezt a meccset, hogy tavalyról egy 3. kört kell védeniük Wimbledonban. Egy éve vért izzadva jutottak el mindketten a legjobb 32 közé. 

Alapvetően Struff játéka a hatékonyabb füvön, azonban Albotnál kevés szívósabb játékos van az ATP mezőnyében. A moldáv nem ismer elveszett meccset, ő az a játékos, aki 0-2-nél sem engedi el. 

Albot meccsein az egyik legritkább a 3-0-s végeredmény. Ha 2016 óta megnézzük a GS-meccseit, akkor 23-ból 20 (!) esetben négy vagy öt szettben dőlt el a győztes kiléte. 

Ezen a mérkőzésen sem számít olyan szintű underdognak, hogy ne lenne jó legalább egy szettre. Hiába fejlődött sokat Struff mentálisan, egy ilyen szívós ellenfél ellen nem egyszerű három szettet végig koncentráltan játszani. Párizsban is csak a negyedik szettben tudta megtörni, pedig Albot széteshetett volna az első két tie-break elbukása után is...

{"headTitle":"Jan-Lennard Struff - Radu Albot","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-07-02 15:30","footerTitle":"Eredő odds","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Egyenes szettekben nyer? Nem","odds":"1.72","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}