Wimbledon

Kiváló oddson kontrázhatjuk a csodaszép dán hölgyet

  • varin

Wozniacki már az első körön sem "önszántából" jutott túl, most itt lehet számára a végállomás.

Férfitársaimmal együtt gyásznap volt, amikor néhány héttel ezelőtt Caroline Wozniacki, a teniszvilág talán leggyönyörűbb hölgye igába hajtotta a fejét és igent mondott David Lee-nek, a korábbi NBA-játékosnak. Nem is csodálkoznánk, ha a dán szőke hölgy gondolatai mostanság inkább a házasélet körül forognának, mintsem a tenisz körül, ezt pedig most közel 3-szoros oddson használnánk ki.

Fotó: Archív

A 28 éves korábbi világelső elmúlt hónapjai messze nem a teniszről szóltak. 2018-ban diagnosztizáltak nála egy autoimmun-betegséget, amelyet végül októberben a nyilvánosság előtt is beismert. Habár tanácsolták neki az esetleges visszavonulást, ő a folytatás mellett döntött, ám betegsége jól láthatóan teljesítményére is igencsak kihat.

A 2018-as ausztráliai sikert követően ugyanis az öt Grand Slam-viadalon mindössze hét meccset tudott nyerni, a Garroson például az első körben búcsúzott, éppen Kudermetova ellen.

A füves pályás borítás amúgy sem találkozik a kedvencei közé, Wimbledon az egyetlen torna, ahol soha nem jutott még a negyeddöntőbe sem, idén is csupán két győzelme volt ezen a borításon, mielőtt Wimbledonba érkezett.

Mindemellett házas élete sem könnyű. Mint arról a torna előtt egy interjúban részletesen mesélt, nem tud igazán sokat férjével lenni, hiszen Lee az NBA közelében maradt, sokat tartózkodik az Egyesült Államokban, míg Caro értelemszerűen járja a világot.

Wozniacki szerdai ellenfele karrierje legjobb időszakát éli éppen. A mindössze 22 éves orosz Veronika Kudermetova márciusban begyűjtötte első WTA-győzelmét, 2019-re pedig már eljutott odáig, hogy egyik GS-viadalon sem kell selejteznie. Franciaországban (többek közt éppen Wozniacki legyőzésével) két kört is tudott menni, de a füves borításon is van már idénről egy jól csengő 6-2-es mérlege.

A két lány első körös mérkőzése között is ég és föld a különbség. Amíg Kudermetova a kiváló szezont futó belga Bonaventurét verte meg simán, addig Wozniacki már valószínűleg hazautazott volna, ha nincs bődületes szerencséje a spanyol Sorribes Tormo ellen. A spanyol ellen ugyanis már 4-0-s hátrányban is volt, amikor Sorribes háta megsérült, innen pedig már egyenes út volt a fordításig, majd a feladásig. Az első négy játékban viszont egyértelműen ledominálták Wozniackit és ha folytatni tudta volna a hispán hölgy a mérkőzést, Wozniacki szinte már biztosan nem lenne versenyben.

A dán lány kapcsán rengeteg a kérdőjel. Egyrészt sosem lehet tudni, betegsége mennyire hátráltatja őt, másrészt már a tavalyi tornán is 6-szoros szorzóról esett ki Makarova ellen. Madridban az első, Rómában a második szettben lépett vissza, így az elmúlt közel három hónapban csak két meccset tudott nyerni A körülmények ismeretében szerintem Kudermetova közel 3-szoros szorzójában bőségesen van érték, ez ráadásul a kezdésig még csökkenni is fog, látva a többi iroda számait.

{"headTitle":"Caroline Wozniacki-Veronika Kudermetova","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-07-03 17:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Kudermetova nyer","odds":"2.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}