Tenisz

Elég baráti ez az odds egy szettért cserébe - napi tippek Wimbledonra

  • Cesc18

A 6. kiemelt Alexander Zverevnek meggyűlhet a baja Jiri Vesely-vel a wimbledoni torna első körében.

A hétfői játéknapon pályára lépő topkiemeltek közül a világranglista-ötödik Alexander Zverevre vár az egyik legnehezebb feladat, aki azzal a Jiri Vesely-vel néz majd farkasszemet, aki nem egy alkalommal borította már a papírformát Wimbledonban és nem mellesleg kétszer eljutott a legjobb 16-ig. 

{"headTitle":"Jiri Vesely - Alexander Zverev","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-07-01 15:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Vesely nyer","odds":"4.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Zverev nyer","odds":"1.25","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Zverev ugyan nem kapott "miniszorzót" a bukiktól, de azért így is elég nagy favoritnak tartják. Tény, hogy az elmúlt 10 Grand Slam-versenyén csak egyszer búcsúzott az első körben - a 2017-es Roland Garroson -, ám továbbra sem lehet azt mondani, hogy a major tornák menője lenne. 

A salakszezonban kifejezetten döcögött a szekere, amit egy borzasztó izzadságszagú genfi tornagyőzelemmel és a párizsi negyeddöntővel valamelyest kozmetikázott, de összességében a legjobb teniszétől igencsak messze volt tavasszal.

Zverevnek a füves tornákon sem ment a játék. - Fotó: ATP

Nagy változást a füves pályás idény beköszönte sem hozott Zverevnek, hiszen Stuttgartban rögtön egy vereséggel kezdett Dustin Brown ellen, míg Halléban nyert ugyan két meccset, de a negyeddöntőben már beletört a bicskája David Goffinbe.

Az igazsághoz mondjuk hozzátartozik, hogy sérült térddel játszott, ami miatt a párostól vissza is kellett lépnie. 

Valószínűleg egyébként ezen a sérülésen már túl van, hiszen másfél hete arról nyilatkozott, hogy napról napra kisebb a fájdalom és a Goffin elleni meccsét sem kellett feladnia. 

De ettől függetlenül egy gyenge formának örvendő játékosnál kifejezetten rosszul tud jönni egy kisebb sérülés is. Zverevnek éppen az önbizalom növelő győzelmekre lenne szüksége, nem pedig a szenvedős meccsekre. 

Az idei szezonban a legjobb teniszétől Vesely is messze áll, de ettől függetlenül komoly fenyegetést jelent a 6. kiemelt németre. 

A cseh játékos Wimbledonban nagyon érzi a teniszt, és ezt nem csak az elmúlt években, de a múlt héten a selejtezők során is megmutatta. Gyakorlatilag nulla megingással, szettveszteség nélkül harcolta ki a főtáblás részvételt, ezek után pedig Zverev ellen is komoly ellenállásra számítunk tőle. 

Mire fogadjunk?

A over/under határt 37.5-nél húzták meg a bukik, aminél mi abszolút az over felé hajlunk. A 3.5 szett felett is elgondolkodtató 1.80-ért, de a legjobb értéket a Vesely-szettben látjuk 1.61-ért.

Noha nehéz elképzelni, hogy 3-0-lal borítsa a papírformát, de ki tudja tényleg 100 százalékosan rendben van-e Zverev térde, akkor pedig ez a +2.5-ös szett hendikep tűnik a legjobb választásnak. A német a GS-ek elején egyébként is rendre döcögősen játszik. 

{"headTitle":"Jiri Vesely - Alexander Zverev","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-07-01 15:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Vesely nyer legalább 1 szettet","odds":"1.61","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}