Atlétika

Világsztárok karnyújtásnyira a Hopp-Parádén

A fedett pályás világbajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes dél-afrikai távolugró, Godfrey Khotso Mokoena a május 31-én megrendezésre kerülő IX. Hopp-Parádé legnagyobb sztáratlétája – jelentette be Spiriev Attila, a verseny sportigazgatója a rendezvény mai sajtótájékoztatóján.

A dél-afrikai versenyző – akinek vezetékneve zulu nyelven krokodilt jelent -, nemcsak sportsikerei miatt népszerű, hanem vakmerősége miatt is: a közelmúltban vállalta, hogy kamerák előtt átugrik két élő krokodilt. Mokoena világklasszis ellenfelet kap a szenegáli Ndiss Kaba BADJI személyében, aki kétszeres Afrika-bajnok, olimpiai hatodik és világbajnoki hetedik helyezett. Indul a múlt héten a bajnokcsapatok Európa Kupáján győztes orosz Vaszilij Kopejkin is. A teljes magyar élmezőny is jelen lesz: a 2012-es magyar bajnok, Virovecz István, a 2011-es magyar bajnok, Bánhidi Bence, a kétszeres magyar bajnok Dömötör Balázs, a háromszoros junior magyar bajnok, az idei fedett pályás EB-én résztvevő Szabó Márk, az idei fedett pályás magyar bajnokság 2. helyezettje, Páhy Zsolt, illetve az idei fedett pályás junior bajnok, Magyar Zoltán. A szervezők a programba illesztették fiatal magyar női távolugrók versenyét is.

Az immár kilencedik alkalommal megrendezésre kerülő Hopp-Parádé mottója a „Világsztárok karnyújtásnyira” – mondta Deutsch Péter, a Szervezőbizottság elnöke. Az ugrógálán az elmúlt években szinte valamennyi meghatározó magyar ugró, illetve csúcstartó versenyzett már. A XII. kerületi MOM Kulturális Központ előtti Sirály sétány pedig - a szervezők nagy örömére - már második alkalommal ad otthont a rendezvénynek. Az idei versenyen ráadásul minden korosztály képviselteti magát: a Kölyök Atlétikai Programban részt vevő kisiskolások, a kerületi Diákolimpiai döntő résztvevői, illetve a felnőtt, világversenyeken is helyt álló atléták.

„A Hegyvidéki Önkormányzat kiemelten fontos területnek tekinti a sportot, illetve a szabadidősportok népszerűsítését” – mondta Dr. Váczi János, a Hegyvidék Önkormányzat alpolgármestere. A IX. Hopp-Parádéhoz kötődő gyermekprogramok, illetve a kerületi Diákolimpiai döntő is nagymértékben hozzájárul a lakosság, illetve a sport a különleges viszonyának erősítésében.

A délutáni gála házigazdája Hajdú B. István lesz, a rendezvény ingyenesen látogatható.

IX. Hopp-Parádé (május 31.):
A verseny helyszíne: MOM Kulturális Központ előtti közösségi tér (1124 Budapest, Csörsz u. 18.)
A Kölyök Atlétikai bemutató időpontja: 2013. május 31., péntek 12 óra
A kerületi diákolimpiai döntő 14:30-kor, a profik gálája 17:00-kor kezdődik


 

Livescore
17:00 INFO   CSM Iasi TIPP FC Vaslui 4.80 3.85 1.90 ODDS 3 TIPP H2H  
19:30 INFO   FC Viitorul TIPP CSS Drobeta 1.80 3.95 4.90 ODDS 1 TIPP H2H  
19:30 INFO   Gloria Bistrita TIPP Concordia Chiajna 4.70 3.70 2.10 ODDS 0 TIPP H2H  
19:30 INFO   Rapid Bucuresti TIPP Piatra-Neamt 3.90 3.69 2.56 ODDS 1 TIPP H2H