Atlétika

Pars Krisztián nyerte az IAAF kalapácsvető sorozatát

Pars Krisztián nyerte a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) idei, 200 ezer dollár összdíjazású kalapácsvető versenysorozatát.

Pars Krsiztián megnyerte a nemzetközi szövetség 200 ezer dollár összdíjazású kalapácsvető-sorozatát

Pars az összetett verseny éllovasakánt várta a zágrábi döntőt, ahol a masz.hu híre szerint 79, 86 méteres, harmadik helyezést érő dobásával biztosan őrizte meg eddigi vezető helyét azon a táblázaton, amely a sorozatba tartozó versenyek három legjobb eredményét összeadva rangsorolja a versenyzőket. A győztes tadzsik Dilsod Nazarov 44, a második, olimpiai bajnok szlovén Primoz Kozmus pedig 42 centivel előzte csak meg, a három legjobb eredmény összeadása után Pars (239,03) végzett az első helyen, méghozzá közel három és fél méteres előnnyel Nazarov (235,72) előtt.

Vb-ezüstérmesünk végeredményébe a mostani dobás mellett a májusban, Kawasakiban elért 79,74 m és júliusi Zhukovsky verseny 79,70 méteres eredménye számított be.  A magyar dobó összetett első helyével 30 ezer dollárral gazdagodik.

"A mai versenyen csak négy dobás volt – számolt be a záró fordulóról Pars Krisztián. -  Sajnos a bemelegítésnél megsérült a nyakam, emiatt nem tudtam rányúlni a kalapácsra, de így is közel 80 métert dobtam.  Nem tűnik súlyosnak, van még versenyem, addig helyre kell hozni. A sorozatot megnyertem ezzel a dobással is."

A kalapácsvetőket követő diszkoszvetésben Kővágó Zoltán befejező, negyedik dobásával, 64,91 méterrel  győzött, több mint egy méterrel az ausztrál Benn Harradine előtt.