Atlétika

Győzelemmel tért vissza sérüléséből a kétszeres olimpiai bajnok gerelyhajító

  • DA

A kétszeres olimpiai bajnok gerelyhajító, Andreas Thorkildsen győzelemmel tért vissza ágyéksérülése után, 84.33 méteres dobásával megnyerte szombaton a finnországi Kuortane-ben rendezett nemzetközi versenyt.

Andreas Thorkildsen

A 29 éves norvég atléta formája ugyanakkor még messze van legjobbjától, egyéni csúcsa 91.59 méter (2006), a 2011-es világranglistát pedig a lett Vadims Vasilevskis vezeti, 88.22 méterrel, Thorkildsen idei legjobbja 85.12 m, amivel nyolcadik a rangsorban. Idei fő célja természetesen a tegui világbajnokság, ahol címvédésre készül.

"Sokkal idegesebb voltam, mint általában verseny előtt, mert már több mint egy hónapja nem indultam sehol. Elégedett vagyok az eredményemmel és azzal, hogy legyőztem a finn dobókat a hazai versenyükön, és a legjobb, hogy egyáltalán nem éreztem fájdalmat a verseny közben" - nyilatkozta Thorkildsen, akinek nagy riválisa, az olimpiai bronzérmes, 2007-es világbajnok Tero Pitkämäki hátsérülése miatt csak az 5. helyen végzett, 77.05 méterrel, de mások sem tudták megszorítani a norvégot, a második helyen Ari Mannio (79.60 m) végzett.