Ligue 1

Balhé az utcán, balhé a pályán? - elmaradt rangadót pótolnak a franciáknál

38 napot késett az OM-OL rangadó, amelyet nem akármilyen biztonsági intézkedések közepette rendeznek meg.

Október végén rendezték volna Franciaországban az Olympique Marseille-Olympique Lyon rangadót, amelyet végül utcai rendbontás miatt el kellett halasztani. A hazai fanatikusok ugyanis megdobálták a vendégek buszát, melynek következtében például a vendégek akkori mesterét, Fabio Grossót is orvosi ellátásban kellett részesíteni. Az ügy persze nagy felháborodást váltott ki, megszólalt többek között a francia belügy- és sportminiszter is, valamint letartóztatások is történtek.

A mérkőzést december 6-án este pótolják, ám immáron Grosso nélkül, akit nemrég menesztettek. Helyét ideiglenesen a fiatal Pierre Sage vette át, a cél pedig igen nehéznek tűnik a Lyon számára, valahogyan feljebb kell ugyanis kúszni a tabellán.

A világbajnok olasz hátvéd alig két hónapot töltött el a Lyon székében, de ennyi idő is elég volt neki, hogy egy életre szóló heg maradjon az arcán. Állítólag azonban Grosso nem tudta magának megnyerni az öltözőt, ami elsősorban annak volt köszönhető, hogy Lacazette-et és Cherkit is száműzte, míg októberben egy meg nem nevezett játékos azt mondta a sajtónak "az egyik legrosszabb edző, akivel valaha dolgoztam". A vb-döntő utolsó büntetőjét értékesítő játékos végül megszállottja lett a szivárogtató felderítésének, még edzéseket is félbeszakított emiatt, így nem csoda, hogy a vezetőség hamar úgy látta, érdemes váltani.

Az eredmények azonban továbbra sem érkeznek, hiába a Rennes elleni idegenbeli győzelem, ezt követően a Lille és a Lens ellen is pont nélkül maradt a Lyon, így továbbra is sereghajtó.

Ami a Marseille-t illeti, a biztos EL-továbbjutás mellett Aubameyangék a bajnokságban nem vitézkednek, hiszen csak a 9. helyen állnak 17 ponttal. Legutóbb a Rennes viszont vereséggel távozott a Velodrome-ból, de az is a hazaiak mellett szól, hogy tavaly oda-vissza megverték a Lyont.

Ilyen előzményt követően joggal számíthatunk kőkemény meccsre, és az egyik tippünk erre is érkezik. Viszont a hagyományos lapos fogadásokat kihagyjuk, az elmúlt években ugyanis kevés volt a kártya ebben a felállásban - de azért a piros lapot 5 feletti oddsért nem hagyjuk ott.

Másik ötletünk pedig egy sima hazai siker. Hiába szerepel messze tudása alatt a Lyon, egyelőre nem látszik, mitől is jönne ki a gödörből az Olympique, ráadásul a Velodrome-ban sem lesz éppen barátságos számukra a hangulat.

 


✅ Tipp #1: Lesz piros lap a mérkőzésen @ 5.10
 

✅ Tipp #1: Marseille @ 1.74

 

Fogadási határidő: december 6. 21:00