Ligue 1

1.62-es tippünk van a fordulónyitóra

Rangadóval indul a francia élvonal 20. köre, amelyben a második Marseille a szintén dobogós Rennes ellen lép pályára.

Fotó: Stade Rennais F.C. Twitter

A topligák közül Franciaországban is megkezdik a 2020-as vetélkedést a csapatok, az év első bajnokija pedig egy bitang erős párosítást hozott. Ezt persze a nyári sorsoláskor nem sokan gondolhatták, hiszen a Rennes az egyik legnagyobb meglepetése a Ligue 1 idényének és egy újabb sikerrel tovább zárkózhat pénteki ellenfelére. Persze a Marseille se panaszkodhat, amely november eleje óta 7/8 bajnokin győzedelmeskedett, tehát nem véletlen, hogy a bukmékerek szinte egálra húzták be a szorzókat.

{"headTitle":"Rennes-Marseille","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-01-10 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Rennes","odds":"2.68","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.14","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Marseille","odds":"2.92","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}

Nem csak a felek helyezése miatt izgalmas ez a párosítás, ugyanis forma szempontjából - a PSG mellett - a liga két legjobb együttese találkozik pénteken. A Rennes zsinórban öt bajnokit nyert meg otthon, ahol közben elintézte 2-0-ra a Laziót is az EL-ben, az Amiens-t pedig a kupában. Utóbbi meccsen kicsit fásultabb volt Julien Stéphan legénysége, hiszen csak büntetőpárbajjal sikerült kiharcolni a továbbjutást, de a bajnokságban ismét maximális összpontosításra számíthatunk. 

A Rennes tehát az utóbbi hét meccsén nyert, ezalatt 13 gólt vágott és a ligában a harmadik legtöbb helyzetet dolgozta ki ebben az időszakban a Roazhon Park közönsége előtt.

 

Kihagyók tekintetében minkét oldalon vannak páran, de a meghatározó játékosok közül csak Clément Grenier, a Marseille-nél pedig eltiltott Sakai hiányozhat igazán. Lesznek visszatérők is az OM-nél, mégpedig a legendás kapus Steve Mandanda, valamint Morgan Sanson is újra a kezdőbe várható.
[3057689] 2020-01-10 20:45:00 Rennes - Marseillex

A bökkenő csak az, hogy az Olympique is hasonló bombaformának örvend. André Villas-Boas fiai az utóbbi kilenc tétmeccsükön nyolc győzelmet és egy döntetlent jegyeznek, ezalatt 18 gólt vágva. Ugyan idegenben is felszálló ágban vannak, de sokkal sebezhetőbbek, mint a Stade Vélodrome-ban. Annyira nem tűnik vészesnek a mutató, bár csak 4/9 túrán diadalmaskodtak és 12-12-es gólarányt tudnak felmutatni, mindenesetre látszik, hogy foghatók. 

Ez a párosítás amúgy jellemzően nagyon szoros meccseket hoz, amit jól mutat, hogy az elmúlt öt alkalomból négyszer döntetlennel zártak, de mindent összevetve most úgy véljük, hogy inkább Roazhon Park legénységének jöhet ki jobban a lépés. Ezt az oddsszabásnak köszönhetően +0.25-ös hendivel bebiztosítva is fair oddson játszhatjuk meg, így levédve egy-két kedvezőtlen forgatókönyvet.

{"headTitle":"Rennes-Marseille","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-01-10 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Rennes +0.25 (ÁH)","odds":"1.62","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}
[3057689] 2020-01-10 20:45:00 Rennes - Marseillex;