Európa Liga

Ezt várjuk mi - tippek a Marseille-Atlético Madrid EL-döntőre

megosztom

Lássuk, tippmestereink miként vélekednek a Marseille-Atlético Madrid Európa Liga fináléról.

Fotó: YouTube

Tomihmv

Mindkét csapat számára óriási a tét, hiszen a franciák jövőre gyakorlatilag csak akkor indulhatnak a Bajnokok Ligájában, ha behúzzák az Európa Ligát, mivel a bajnokságban tulajdonképpen esélytelenek a BL-helyekre. Márpedig ez a csapat első számú célja az idei szezonra, így ennek köszönhetően borítékolható, hogy Rudi Garcia védekezőbb csapatot küld majd pályára, mint amilyet szokott. Egyébként is csapat szurkolói 2010 óta (francia bajnoki arany) várnak arra, hogy ismét komoly eredményt érjen el az OM.

A másik oldalon is ez a helyzet, hiszen a Matracosok 2014-es spanyol bajnoki cím óta nem nyertek trófeát (ugyan 2016-ban döntőt játszottak a BL-ben, de ahogy mondani szokták a vesztesekre "senki" sem emlékszik). Mindezek tetejébe a madridi csapat alapvetően roppant gólszegény találkozókat játszott az elmúlt hetekben, hónapokban, az utolsó hat tétmeccsén speciel mindösszesen hét találat született. 

Úgy gondolom tehát, hogy az órási tét rányomja bélyegét a fináléra, vagyis nem várhatunk sokgólos meccset, avagy szerintem maximum két találat születik Lyonban.

Tipp: Kevesebb, mint 2,5 gól  TippmixPro@1.50


Varin

Diego Simeone nélkül küzd meg az Atlético Madrid a lyoni döntőben, ráadásul inkább a franciáknak lesz hazai pálya, hiszen a semleges nézőknél valószínűleg a Marseille támogatottsága lesz a nagyobb. Ám úgy vélem, az argentin mester nevetséges eltiltása inkább dacot szül majd a spanyoloknál, ahogyan lehetett látni az Arsenal ellen is, hogy mennyire fel van tüzelve Cholo még a díszpáholyban is. Afelől sincs kétségem, hogy Mono Burgos pontosan tudja, hogyan kell meccselnie, így habár Simeone távolmaradása némileg veszteség a Matracosoknak, ez nem lesz számottevő faktor.

Könnyen lehet ráadásul, hogy Thauvinék a hétvégi, Guingamp elleni remivel bukták a BL-indulást, mert így már hiába nyernek az utolsó fordulóban, a Monaco és a Lyon lépéselőnyben van, ráadásul a hercegségbeli csapatot már megelőzni sem tudják reálisan nézve. Valószínűleg ez kicsit elkedvetlenítette őket, de aggódni és gyászolni nincs idejük, mert szerdán EL-döntő.

Nagyon jó játékosok alkotják a "hazaiak" keretét, de az Atlético védelme és kapusa nemes egyszerűséggel a világ legjobbja. Godínék a világ legjobb támadóit állítják meg hétről hétre, ezt alapul véve pedig a Marseille ellen is lehozhatják nullára a mérkőzést. Szerintem egy szokásos atléticós 1-0 várható, de akár egy 0-0 is benne van.

Tipp: Hazai csapat góljainak száma: 0 TippmixPro @2.10

   
Marseille Döntetlen Atlético Madrid
5.50 3.55 1.68

mr.blonde

A holland Björn Kuipers vezeti majd a döntőt, aki komoly nemzetközi tapasztalattal és ebből kifolyólag tekintéllyel rendelkezik. Két olyan csapat vívja majd a finálét, amelynek játékosaitól nem áll távol a kakaskodás, az olykor túl kemény belépők és szerelések, így a játékvezetőnek ügyelnie kell majd arra, hogy ne csússzon ki a kezei közül a mérkőzés.

Erre pedig az egyetlen eszköze a szóbeli figyelmeztetésen túl a színes kártyák osztogatása. Éppen ezért szerintem - rutinos bíró lévén szó - Kuipers már a mérkőzés elején tudtára kívánja hozni a játékosoknak, hogy meddig mehetnek el, ezért szerintem bőven van rá esély, hogy az első félidő első felében kioszt legalább egy sárga lapot.

Tipp: Első kiosztott büntetőlap ideje 26:00 előtt@1.83


gb1

A Bajnokok Ligája jelenlegi formátumának bevezető évében (1993) győzelmet ünneplő Marseille csapatát szinte az egész világ leírta a lyoni döntő előtt. A klub 1998/99-ben és 2003/04-ben is második lett az UEFA kupában, ezeket a kudarcokat próbálják most feledtetni hűséges szurkolóikkal.

A franciák támadó potenciálja rendkívül figyelemre méltó annak ellenére is, hogy idegenben annyira nem ment nekik a gólszerzés. Ami tovább növeli betalálásuk esélyét, hogy nem csupán egy befejezőcsatárra építenek, hanem a szélsőik is életveszélyesek ellenfeleik kapujára. Az idei szezonban a top góllövőik Lucas Ocampos, Dimiry Payet és Florian Thauvin, akik közül utóbbi kettő a francia vb-keretbe is szerepet kaphat. Bár alapvetően az Atleti stílusából adódóan kevés helyzetre lehet számítani az Olympique részéről, egyet azonban szerintem sikerül bepréselniük Jan Oblak kapujába.

Tipp: Hazai csapat góljainak száma - több, mint 0.5  TippmixPro@1.60


[2747583] 2018-05-16 20:45:00 Marseille - Atlético Madridx;
megosztom