Európa Liga

2.80-as oddson nyernénk a Salzburggal

A Red Bull 2016 novembere óta, 38 meccsen keresztül nem kapott ki otthon és nem valószínű, hogy ez ma szakad majd meg.

Az osztrák bajnok csütörtökön 21:05-kor a teltházas Red Bull Arenában fogadja az Olympique Marseille-t az EL-elődöntő visszavágóján. A tét nem kevesebb, mint a lyoni döntőbe jutás és a Salzburgnak nagyon kell nyomnia, hogy ledolgozza az odavágón összeszedett 2-0-s hátrányt.

1x2    
Salzburg Döntetlen Marseille
2.08 3.50 3.40

Bár az osztrákok nehéz helyzetbe hozták magukat az első meccsen, a fináléba jutás még egyáltalán nem veszett ügy, hiszen a Lazio ellen is bizonyították, hogy hazai közönség előtt megy nekik igazán a játék.

A küldetés nem könnyű, de nem is lehetetlen a Red Bullnak. fotó: OM FB

A csapat mestere, Marco Rose meglehetősen magabiztosan a következőket nyilatkozta a klub honlapjának.

Az első meccsen hosszabb periódusokon keresztül domináltuk a játékot és a Marseille-t az irányításunk alá tudtuk vonni. Most a támadásban maximumra kell pörögnünk, de emellett türelmesnek is kell maradnunk.

Még semmi sincs veszve és ha a momentumot magunkhoz ragadjuk, akkor egy újabb top teljesítménnyel a teltházas publikumunk előtt harcolhatjuk ki a továbbjutást. Úgy éreztem, hogy fizikálisan erősebbek voltunk Marseilleben és többet érdemeltünk."

Az egyik döntő faktor a csapatsportokban gyakran előbukkanó 'hazai pálya előnye' lehet. A Red Bull Arenában a hazaiak 2016 novembere óta nem kaptak ki, és a lejátszott 38 meccsből 30-at megnyertek.

Az idei esztendőben a Salzburg 10/9 hazai meccsét megnyerte, nem bírt velük a Lazio, a Dortmund és a Sociedad sem.

A hazai csapatban Munas Dabburra lesz érdemes figyelni, a támadó hét találatnál jár már az Európa Ligában, amiből ötöt otthon szerzett.

[2747563] 2018-05-03 21:05:00 Salzburg - Marseillex

A negyeddöntőkben mindkét csapat megmutatta, hogy képes visszakapaszkodni veszettnek tűnő helyzetből is. Rose fiai Rómában futottak a késbe, a párharc első meccsén 4-2-re maradtak alul a Lazióval szemben, ezzel pedig 20 meccses európai veretlenségi sorozatuk is megszakadt. A visszavágón azonban ellenálhatatlanul játszva 4-1-es sikerrel kaparintották meg az egyik elődöntős helyet. A Marseille a nyolc között a Leipzig otthonában kapott ki 1-0-ra, amivel folytatták pocsék idegenbeli szereplésüket, hogy aztán a Velodrome-ban 5-2-vel gázoljanak át Gulácsiékon.

Mindent összevetve a BL-elődöntőkhöz hasonló, gólokban gazdag és végletekig izgalmas meccset várunk, ahol a végén a Salzburg kaparintja meg a győzelmet, amivel azonban közel sem biztos, hogy a fináléba is juthat majd.
 

  • Tipp - 1X2 + Gólszám 2.5 - hazai és több @2.80    
     
[2747563] 2018-05-03 21:05:00 Salzburg - Marseillex;